Bezoekers in de kerk worden geïnterviewd. (Foto's: Max Timons)
Bezoekers in de kerk worden geïnterviewd. (Foto's: Max Timons)

Cuneratoren centraal in programma Wintertoer

Rhenen - Radioreporter Jos van Heerden bracht met zijn programma Wintertoer op 4 februari een bezoek aan Rhenen. Het twee uur durende muziekprogramma van Radio M Utrecht werd regelmatig onderbroken door live-interviews vanaf locatie.

Het globale plan van de Cuneragilde gids was om eerst het museum te bezoeken, dan door de Cunerakerk en vervolgens in etappes de toren op, langs de beiaard, om te eindigen op de top van de Cuneratoren. Speciaal voor deze gelegenheid speelde beiaardier Siem Gerritsen, die zich ook had voorbereid op het spelen van de RTV Utrecht jingles. Extreem live was natuurlijk het voorlezen van de filemeldingen, het waren er een heleboel, terwijl Jos van Heerden zo ongeveer midden tussen de spelende klokken stond. De luisteraars weten nu zeker dat Rhenen een beiaard heeft.

Aan de uitzending hebben onder andere meegewerkt het Stadsmuseum Rhenen, de HVOR en Vrienden van de Cunerakerk. Het overkoepelende verhaal is in verschillende etappes onder ander verteld door Tom Leker, Cuneragilde gids.
De toren is iedere tweede en vierde zaterdag van de maand om 14.30 uur met gids te beklimmen tijdens bespeling van de beiaard. Zie de sites van VVV-Stadsmuseum Rhenen en/of Cuneragilde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden