Fortepianiste Liene Madern-Stradina heeft een speciaal programma samengesteld voor de unieke Collard & Collard tafelpiano,.
Fortepianiste Liene Madern-Stradina heeft een speciaal programma samengesteld voor de unieke Collard & Collard tafelpiano,. (Foto: )

De liefde hangt in de lucht in Museum Veenendaal

Veenendaal - Op vrijdag 14 februari organiseert Museum Veenendaal vanaf 16 uur ter gelegenheid van Valentijnsdag een pianoconcert in de mini-expositie 'Mozart, pianovirtuoos'.

Fortepianiste Liene Madern-Stradina heeft een speciaal programma samengesteld voor de unieke Collard & Collard tafelpiano, die gebouwd en bespeeld werd in de tijd van Mozart en zijn tijdgenoten.
De vele verschillende verschijningsvormen van liefde zijn al eeuwen lang een grote inspiratiebron voor componisten geweest. In dit prachtige programma, toegewijd aan de viering van de liefde, komt een enorm breed scala van emoties voor; euforie, verlangen, wanhoop, jaloezie, troost, heimwee en liefde voor vaderland...
Liene speelt op de Collard & Collard tafelpiano muziek van W.A. Mozart, Robert en Clara Schumann, J. Brahms en F. Chopin:
• Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Variaties "Ein Weib ist das herrlichste Ding" KV.613 in F groot
• Clara Schumann (1819-1896) - Variationen über ein Thema von Robert Schumann, Op.20 in fis klein
• Johannes Brahms (1833-1897) - Ballade Op. 10, No. 1 "Edward", in d klein
• Frédéric Chopin (1810-1849) - Préludes Op. 28 No.1 – 12
• Robert Schumann (1810-1856) – 'Kinderszenen' Op.15

Mini-expositie 'Mozart, pianovirtuoos'

Tot en met 15 februari is in Museum Veenendaal de mini-expositie 'Mozart, pianovirtuoos' te zien. In deze expositie staan drie bijzondere historische tafelpiano's centraal.
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) was groot liefhebber van de door Christian Baumann vervaardigde tafelpiano. Van deze beroemde pianobouwer zijn er – voor zover bekend – wereldwijd maar 6 piano's bewaard. Tijdens de expositie is het enige exemplaar uit Nederlands bezit te bewonderen. De andere getoonde tafelpiano's zijn gebouwd door Clementi in 1808 en Collard & Collard in circa 1840.
Reserveren via info@museumveenendaal.nl Voor het concert gelden de normale toegangsprijzen van het museum. Zie museumveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden