Grandcafé NAH Scherpenzeel voor mensen met hersenletsel

Scherpenzeel - Iedereen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) herkent het. Je gaat niet uit en bezoekt evenementen niet omdat deze te vermoeiend zijn. Bijvoorbeeld omdat de muziek te hard staat, het licht te fel of mensen door elkaar praten. Hét alternatief is Grandcafé NAH; op 28 januari vanaf 19:30 in de Breehoek (Marktstraat 59 Scherpenzeel).

René Kramer en Hedie Niemeijer organiseren sinds eind 2019 het Grandcafé NAH. Beiden hebben NAH; respectievelijk als gevolg van een herseninfarct en een ongeval. Zij zien anderen met NAH niet als lotgenoten maar als mensen met wie je gezellig kunt kletsen.

Rustig én gezellig
De ruimte in Breehoek is voor deze avond zo ingericht dat het een rustige, maar erg gezellige sfeer heeft. Onder het genot van een drankje kan men elkaar leren kennen en van gedachten wisselen. Op deze avonden gaat het om de onderlinge gezelligheid en een gemoedelijke sfeer.

Geen lotgenotengroep
Op vele locaties in het land zijn NAH-cafes (zogenaamde lotgenotengroepen). Maar de organisatoren van dit Grandcafé NAH vinden daar niet de gewenste ongedwongenheid.

Ook vinden er in het Grandcafé geen lezingen of kringgesprekken plaats. Ontmoeten, kletsen en gezelligheid staan op de eerste plaats, maar natuurlijk is er alle ruimte voor serieuze gesprekken.
Het is niet de bedoeling dat familie en mantelzorgers aanwezig zijn. In de praktijk blijkt namelijk dat zij - met alle goede bedoelingen - een gesprek vaak overnemen.

Binnenlopen is gratis
Het Grandcafé NAH is elke laatste dinsdag van de maand tussen 19.30 en 21.30 uur. Het eerstvolgende Grandcafé NAH is dus dinsdagavond 28 januari aanstaande. Iedere volwassene met NAH uit de wijde omgeving van Scherpenzeel kan zonder aanmelding binnenlopen. Van Ede tot Amersfoort en van Leersum tot Barneveld.
De entree is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. Eventuele chauffeurs kunnen elders in het gebouw ontmoeten. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via: grandcafenah@gmail.com.

Wat is NAH?
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan op verschillende manieren ontstaan. Het komt voor dat mensen na een beroerte, hersenbloeding, ongeluk of hersenoperatie schade aan de hersenen oplopen. Dat heet hersenletsel. De hersenen hebben een dermate 'klap' ontvangen of zuurstoftekort gehad, dat de gevolgen aanhoudend zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden