Honingpotjes zijn te bewonderen in de bibliotheek van Scherpenzeel. (Foto: PR)
Honingpotjes zijn te bewonderen in de bibliotheek van Scherpenzeel. (Foto: PR) (Foto: )

Honingpotjes te kust en te keur in de bieb

Scherpenzeel - De komende maanden is er een expositie van honingpotjes te zien in de Bibliotheek Scherpenzeel. Deze verzameling honingpotjes is van de Scherpenzeelse Agaath Doornenbal. Naast de verzameling zijn er ook enkele boeken te zien over het maken van honing.


Het eerste honingpotje waarmee de verzamelwoede van Agaath is begonnen was een bruin honingpotje, dat al jaren bij haar in de kast stond. In de zomer van 2008 was Agaath op vakantie in Hongarije en zag daar in een souvenirwinkeltje diverse nieuwe honingpotjes in alle kleuren en maten.
Zo ontstond het plan om honingpotjes te gaan verzamelen. Van het een komt het ander en zo struint Agaat, samen met twee vriendinnen, al heel wat jaren verschillende rommelmarkten, brocantemarkten en verzamelbeurzen af.

Aanbevolen

Ook via Marktplaats heeft Agaath al verschillende honingpotjes aangeschaft. Inmiddels heeft zij ongeveer 115 honingpotjes in haar bezit.
De expositie is tot eind april, tijdens openingstijden, te bewonderen in de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.
Mocht iemand toevallig ook een apart honingpotje in het bezit hebben en deze kwijt wil, dan houdt Agaath zich aanbevolen.

Meer berichten