vlnr: Jacqueline ter Telgte en Jantine van de Glind
vlnr: Jacqueline ter Telgte en Jantine van de Glind (Foto: de Bibliotheek Z-O-U-T)

Exposities in de Bibliotheek Renswoude

Renswoude - Tot en met eind februari exposeren Jacqueline ter Telgte en Jantine van de Glind in de Bibliotheek van Renswoude.

Jacqueline, van geboorte Amsterdamse maar op haar 15e naar via Gelderland naar Hengelo (Overijssel) verhuisd, heeft haar hele werkzame leven in het onderwijs gewerkt. Een jaar of acht geleden kwam zij in contact met Kunstsalon Wit in Glanerbrug. Dat vond ze zo leuk en ze leerde er zoveel dat ze ermee door is gegaan. Sinds oktober 2017 woont ze samen met haar man in Scherpenzeel. Via Ward’s Art in Barneveld is zij gaan schilderen bij Herna van Dronkelaar. De resultaten van haar schilderkunst is nu bewonderen in de Bibliotheek.

Clowns

Jantine van de Glind stelt haar verzameling clowns tentoon in de vitrines in de Bibliotheek. De vrolijke en kleurrijke beeldjes spreken haar bijzonder aan. De beeldjes zijn van verschillende soorten materiaal gemaakt zoals glas, papier, keramiek en plastic. Heel bijzonder: enkele zijn van kaarsvet gemaakt! Een gedeelte van haar verzameling stond vroeger bij haar en haar zus op de kinderkamer. De rest heeft zij gekocht of gekregen. Achter sommige clowns zit een bijzonder verhaal, soms zijn ze gekocht als souvenir. De collage die te zien is, heeft ze gemaakt van kaarten en foto’s. Door ruimtegebrek stopt Jantine met het verzamelen. Ze hoopt dat dat iedereen die komt kijken er vrolijk van wordt en ervan kan genieten!

Beide exposities zijn tijdens openingstijden te bezichtigen, kijk voor actuele openingstijden op www.bibliotheekzout.nl. De Bibliotheek is te vinden aan de Van Reedeweg 77, 3927BT Renswoude.

Meer berichten