245 kilo aan ingezameld voer.
245 kilo aan ingezameld voer. (Foto: Eveline)

Inzamelingsactie voor dierenvoedselbank groot succes

Veenendaal - Op zaterdag 18 januari is het zover: alle geld en spullen die zijn ingezameld voor Stichting Dierenvoedselbank Wageningen zal door de organisatoren van de inzamelingsactie worden overhandigd aan Michel Louvet, mede-oprichter en voorzitter van de Dierenvoedselbank.

De inzameling is een gemeenschappelijk georganiseerd project van Dierenziekenhuis Veenendaal en Dierenkliniek Rhenen. De eigenaren en dierenartsen van deze klinieken, Robert Jassies en Eveline Snellen van Vollenhoven, wilden met kerst graag iets goeds doen voor huisdieren die het minder goed hadden dan hun gemiddelde patientjes.

Zij zijn dan ook een inzameling gestart onder hun cliënten. Hierbij konden niet alleen geldbedragen, maar ook voedsel en overgebleven spullen worden ingeleverd op 1 van beide praktijken. Van eigen praktijkinkomsten uit december, hebben beide klinieken ook nog een bedrag gedoneerd.

Het resultaat mag er zijn: 245 kilo voer (deels gekocht van de donaties), 100 euro aan contant geld en talloze mandjes, zelfgemaakte riemen en speeltjes voor huisdieren. Dierenziekenhuis Veenendaal en Dierenkliniek Rhenen kijken met gepaste trots terug op een geslaagde actie. “Het was prachtig om te zien hoe onze cliënten zelf acties gingen opzetten, en hoe enorm deze actie leefde in onze kringen”, aldus de organisatoren.

Stichting Dierenvoedselbank Wageningen is een stichting die zich belangeloos inzet voor huisdieren van gezinnen met een inkomen onder de armoedegrens. Zij zijn volledig afhankelijk van subsidies en donaties.

De overdracht zal plaatsvinden op de lokatie van Dierenziekenhuis Veenendaal, Hootsenheem 1 in Veenendaal op zaterdag 18 januari as omstreeks 13.00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden