De gemeentewerker telt het geld uit. De jongeren wachten geduldig. Een beeld aan de Componistensingel in Veenendaal-west. (Foto: Pieter Vane)
De gemeentewerker telt het geld uit. De jongeren wachten geduldig. Een beeld aan de Componistensingel in Veenendaal-west. (Foto: Pieter Vane) (Foto: )

Inname kerstbomen kost gemeente Veenendaal ruim 1135 euro

Door Martin Brink

Veenendaal - De gemeente Veenendaal was dit jaar 1135,50 euro kwijt aan de kerstboom-ophalende jongeren. Zij waren goed voor 2271 bomen die op één van de zeven innamepunten op woensdag 8 januari werden ingezameld of thuis werden opgehaald.

Aan huis werden liefst 924 stuks ingenomen. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen de gemeentewerkers 407 afgedankte kerstbomen innamen.

Het was weer feest voor de jongeren die huis aan huis kerstbomen ophaalden, via facebook de adresjes wisten te vinden of zomaar langs de straat een daar gedeponeerde boom vonden. De jeugd verzamelde het graag. Elke boom is immers 50 cent waard!

Leuk zakcentje

En dat bedrag kon aardig oplopen. Op die manier scharrelde men een leuk zakcentje bijeen of werd het geld bestemd voor een gezamenlijk doel, een uitje bijvoorbeeld. Bij 50 bomen of meer kwamen de gemeentewerkers langs om ze in te nemen. Sinds twee jaar biedt de gemeente deze service die steeds populairder lijkt te worden nu de jeugd zeer inventief is in het verzamelen van bomen. In twee gevallen werden grote aantallen genoteerd: 75 en zelfs 155 stuks. Meer daarover elders in deze krant.
De in totaal 2271 ingenomen bomen is wel minder dan vorig jaar. Toen werden in totaal 2383 bomen ingezameld. In 2018 waren dat er 2220. Het topjaar was 2017 toen de gemeentewerkers 2573 bomen noteerde.

Veenendaal-west

Een zeer populair inzamelpunt is die van Veenendaal-west waar in een hoekje van de parkeerplaats naast Station-west aan de Componistensingel liefst 342 bomen werden ingezameld. Dat is meteen het hoogste aantal van de zeven inzamelpunten.
Het minste aantal werd dit jaar gebracht aan de Ruiterijweg. Daar werden maar 61 kerstbomen ingenomen. Daartussen werden de volgende standen genoteerd: Paddestoelenlaan 199 stuks, Dr Slotemaker de Bruïneplein 114 stuks, Ronde Erf 108 stuks, Dichterslaan 255 stuks en Spiesheim 268 stuks.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden