Tijdens de Voorleesdagen wordt voorgelezen uit het boek Moppereend.
Tijdens de Voorleesdagen wordt voorgelezen uit het boek Moppereend. (Foto: )

Voorleesdagen in Cultuurfabriek

Veenendaal - Op woensdag 22 januari gaan De Nationale Voorleesdagen van start bij Bibliotheek Veenendaal. Tot en met zaterdag 1 februari vieren we het plezier en het belang van voorlezen. De leuke acties en activiteiten staan in het thema van het Prentenboek van het Jaar: 'Moppereend', geschreven door Joyce Dunbar en getekend door Petr Horácek.

De Nationale Voorleesdagen gaan feestelijk van start in De Cultuurfabriek met het mamacafé op woensdagochtend 22 januari. Kunstenares Sabine Delhez verzorgt een gezellige tekenactiviteit voor ouder en kind (0 t/m 4 jaar) aan de hand van het Prentenboek van het Jaar.
Zin in een voorleesverhaal? Op woensdagmiddag 22 en 29 januari wordt er tijdens het wekelijkse voorleesuurtje voorgelezen uit Moppereend. Deze voorleesuurtjes zijn speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Toegang is gratis.
Bibliotheek Veenendaal sluit De Nationale Voorleesdagen af met een interactieve en muzikale voorstelling Loet en Moppereend. Ruth Bakker speelt het verhaal, gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 1 februari van 11.00-12.00 uur in De Cultuurfabriek. Kaartjes kosten €2,50 per persoon en zijn te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl. Kinderen t/m 5 jaar die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen 50% korting op inschrijfgeld.

Meer berichten