Campagnebeeld
Campagnebeeld (Foto: Sanne Peper)

Brutale bewerking van Shakespeares Othello in Theater Lampegiet

Veenendaal - In deze eigenzinnige bewerking van de liefdestragedie ‘Othello’ staat racisme centraal. Hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Een confronterende voorstelling met een vleugje humor in De Lampegiet.

Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is allesverzengend. Hij prent Othello in het hoofd dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is. In Nederland gaat de klassieker Othello vaak over wraak en jaloezie, maar in deze versie vraagt de regisseur zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn?

Regie Daria Bukvic

De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakte samen met Daria Bukvic een prikkelende bewerking, waarin ook vrouwen een steviger stem krijgen. Daria Bukvic regisseerde eerder de succesvolle voorstellingen Nobody Home, Jihad, Melk & Dadels en Onze Straat. Een spannende voorstelling waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede.?

Bestel ook kaarten voor de inleiding 

Tijdens de inleiding wordt de voorstelling toegelicht. De informatie over achtergronden, artistieke keuzes of interpretaties geeft het verhaal meer inhoud. Een boeiende aanvulling op een avond theater. De inleiding begint om 19:00 uur en is inclusief koffie of thee.

Meer informatie
Woensdag 5 februari in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur I De inleiding om 19:00 uur kost €5,00 I Tickets zijn verkrijgbaar voor €27,50 via www.lampegiet.nl

Meer berichten