Campagnebeeld
Campagnebeeld (Foto: Rechtenvrij)

Voor een tientje naar Theater Lampegiet tijdens Het Nationale Theater Weekend

Voor een tientje naar Theater Lampegiet tijdens Het Nationale Theater Weekend

Het Nationale Theater Weekend is een ijzersterk concept, waaraan Theater Lampegiet ook in 2020 deelneemt. Iedere voorstelling op 24 t.m. 26 januari heeft een aangepaste entreeprijs van tien euro. Ook is er een gratis rondleiding voor uniek kijkje achter de schermen van Theater Lampegiet.

Op vrijdag 24 januari wordt het Nationale Theater Weekend afgetrapt door het ijzersterke cabarettrio ‘Niet Schieten’. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. De voorstelling begint om 20:00 uur.

Toneel op zaterdag

Op zaterdag 25 januari is er de toneelvoorstelling De tolk van Java. Dit verhaal over vaders en zonen is gebaseerd op de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney. Vanuit een tot nu toe onderbelicht perspectief: de trauma’s die vele gekoloniseerden aan dit verleden overhielden. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Familie muziektheater op zondagmiddag

Theater Lampegiet biedt op de zondagmiddag 26 januari een voorstelling voor het hele gezin (6+). In de vorm van muziektheater naar het boek van Jan Terlouw: De Koning van Katoren. Een vernieuwde, swingende hedendaagse versie met een speelse knipoog. In een wereld waarin het vertrouwen in de politiek afneemt, het volk wordt opgezadeld met problemen in plaats van oplossingen en men opgroeit in angst, strijdt Stach voor de toekomst van onze kinderen en laat zien hoe het óók kan. De voorstelling begint om 15.00 uur.

Gratis rondleiding

Normaal gesproken ziet het publiek alleen de foyer en de zaal, maar de magie van het theater bevindt zich ook in de artiestenfoyer, de kleedkamers en het kantoor. Bekijk het theater door de ogen van één van de vele grote artiesten die in de afgelopen 30 jaar in Theater Lampegiet hebben gestaan en kom in ruimtes die normaliter voor het publiek niet toegankelijk zijn. De rondleiding is op zondag 26 januari om 11.00 uur. De rondleiding is gratis maar reserveer wel even via www.lampegiet.nl

Meer informatie
Nationale Theater Weekend bij Theater Lampegiet. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 10,- via www.lampegiet.nl. Reserveer voor de gratis rondleiding via www.Lampegiet.nl

Meer berichten