Op de foto: van links naar rechts Gerrit Takken, Renée van Alst en harmonievoorzitter Hanno Luteijn.
Op de foto: van links naar rechts Gerrit Takken, Renée van Alst en harmonievoorzitter Hanno Luteijn. (Foto: )

Dankzij de Rijnpost ruimte en een donatie

Veenendaal - In december stond er in deze krant een interview met de voorzitter van de Scheepjeswolharmonie. Hanno Luteijn luidde de noodklok, omdat de oudste harmonie van Veenendaal in zwaar weer verkeert. Nu kan de harmonie melden dat de zon weer op gaat.

Het interview had meerdere oorzaken: het ledental was drastisch teruggelopen en de huur van het verenigingsgebouw was stopgezet. De muziekvereniging moest het gebouw aan de Schoolstraat, waar het 30 jaar met veel plezier gerepeteerd had, verlaten. De eigenaar, Carbogen Amcis, het vroegere Dishman wil het gebouw slopen en nieuwbouw plegen.

Tips

Een woordvoerder: ''We zijn nu een maand verder en we kunnen zeggen dat de krant goed gelezen wordt. Allereerst werd de vereniging getipt dat er mogelijkheden waren voor een repetitieruimte. Gevolg: in de eerste dagen van 2020 zijn de spullen van de harmonie door de leden verhuisd naar De Smalle Zijde 12 waar vanaf deze week gerepeteerd wordt.

Er is een ruim repetitielokaal gecreëerd, de instrumenten zijn veilig opgeborgen en de muziekbibliotheek heeft een nieuwe plek gekregen. Er is een gezellige koffiehoek gemaakt waar de leden in de pauze en na de repetitie hun drankje kunnen drinken en kunnen napraten. Naast dit telefoontje kwam er ook een berichtje van de werknemers van de Chemische, zoals de werknemers van de Scheepjeswol vroeger de fabriek aan de overkant aan de Nieuweweg aanduidden.'' 

Verbondenheid

Ook daar was het krantenartikel gelezen en had men besloten dat de vereniging een gift mocht ontvangen uit de goede-doelen-pot van het personeel. Op deze wijze wilde men de historische verbondenheid tussen de Scheepjeswol (harmonie) en Duphar/Solvay/Dishmen/Carbogen Amcis onderstrepen. Tijdens de eerste repetitie in het nieuwe muzieklokaal kwamen leden van het goede doelenfonds, Renée van Alst en Gerrit Takken, een cheque van 2500 euro aanbieden namens de werknemers van Carbogen Amcis. Een prachtig gebaar waar bestuur en leden bijzonder dankbaar voor zijn.

Leden welkom

De Scheepjeswolharmonie staat nog steeds open voor nieuwe leden. ''Dat hoeven geen ervaren muzikanten te zijn. Ook leerlingen zijn van harte welkom. Instrumenten zijn op voorraad en er wordt gerepeteerd op dinsdagavond tussen 19:30 uur en 21:30 uur.'' Belangstelling? Stuur een mailtje naar voorzitter@scheepjeswolharmonie.nl.

Meer berichten