Een beeld van Digital Days van vorig jaar. Ook dit jaar wordt het een groots event. (Foto: archief)
Een beeld van Digital Days van vorig jaar. Ook dit jaar wordt het een groots event. (Foto: archief) (Foto: )

Digital Days wordt een super Tech event

Veenendaal - Vrijdag 14 februari gaat het Tech event van de Foodvalley Regio de 'Digital Days' weer van start en de voorbereidingen zijn in volle gang. Digital Days is een uniek talent Tech event voor jongeren van 12 – 18 jaar in de regio Foodvalley.

Op vrijdag 14 februari wordt er gestart met de Tech Day, gericht op voortgezet onderwijs scholieren uit de Foodvalley. Scholieren zullen een hele schooldag bezig zijn met nieuwe technologie. Ze doen dat door masterclasses te volgen van slimme professionals en in teams aan de slag gaan om een oplossing te vinden voor een maatschappelijk vraagstuk. Doel is om de jongeren enthousiast en nieuwsgierig te maken naar de nieuwste Tech snufjes en ontwikkelingen.

Hackathon

Parallel aan de Tech Day wordt op de eerste verdieping de Hackathon gehouden voor jongeren die al gekozen hebben voor informatica of een new-Tech opleiding. De studenten van de mbo-opleidingen Technova College, Rijn IJssel College en de hbo-opleidingen CHE, HAN en HU gaan in een hackathon-vorm aan de slag met het maken van concrete oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Marloes ten Kate praat de Tech Day en Hackathon op een leuke en inspirerende manier aan elkaar. Er komen tijdens de Tech Day vier professionals uit de praktijk een masterclasses geven over de nieuwste Tech gebieden zoals Artificial Intelligence, Augmented Reality, Internet of Things en Robotica. Ook voor de editie van februari 2020 zijn de verwachtingen hooggespannen want veelal wordt de jury verrast door creatieve ideeën en oplossingen van de studententeams voor grote maatschappelijke vraagstukken. De vraagstukken komen voort uit de Regiodeal, die een regionale aanpak voorstelt om de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem te versnellen.

Prachtig

Marco Verloop, jurylid bij de editie van 2019: zei na de prijsuitreiking vorig jaar: "Ik ben trots op het creatieve talent van de studenten. Het is prachtig om te zien dat ze na een korte masterclass de IT-theorie al zo snel en effectief kunnen toepassen. Digital Days is een uniek event in Nederland en we lopen hiermee in Foodvalley voorop. We blij mee zijn dat dit, in samenwerking met scholen en ICT Campus en ICT Valley, van de grond is gekomen". Ook Lammert Vinke, Business Unit Manager bij hoofdsponsor Info Support, was onder de indruk van de ideeën: "De oplossingen waren niet alleen origineel, maar ook erg praktisch. De scholieren hebben zich laten inspireren door de technologische mogelijkheden en deze vertaald naar relevante ideeën die vandaag de dag ook echt uitvoerbaar zijn". Na de talent Tech dag voor studenten stroomt vanaf 16.00 uur De Basiliek weer vol met nieuw publiek. Enthousiaste gamers, bepakt met beeldschermen en andere devices, gaan met elkaar 24 uur lang de strijd aan in de Info Support Game Battle. Er worden games in competitieverband gespeeld. Ook dit jaar weer keuke prijzen te winnen.

120 bedrijven

ICT Valley, die de belangen behartigt van de ICT-bedrijven in de regio, is de organisator van het event in nauwe samenwerking met ICT Campus. In totaal vertegenwoordigt de stichting meer dan 120 bedrijven en organisaties uit Foodvalley. De stichting zorgt ervoor dat ICT-bedrijven in de regio Foodvalley onderling beter met elkaar samenwerken door het delen van hun kennis en ervaring. De stichting organiseert regelmatig informatieve bijeenkomsten en neemt actief deel aan de projecten van ICT Campus. Info Support is net als in de afgelopen jaren de hoofdsponsor van het event.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden