Campagnebeeld
Campagnebeeld (Foto: Rechtenvrij)

Theater Lampegiet presenteert Christmas with Anúna in de Oude Kerk

Veenendaal - Anúna doet je hart sneller kloppen. Het internationaal befaamde koor betovert je met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Het is inmiddels een traditie dat Anúna in december Veenendaal aandoet. Theater Lampegiet staat opnieuw garant voor de organisatie op woensdag 18 december.

Adembenemend mooie a capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht. Anúna creëert een ambiance die je gegarandeerd in hemelse sferen brengt. De locatie in de Oude Kerk (Markt 9B) in Veenendaal maakt het plaatje helemaal af. Een gelegenheid om met je dierbaren een schitterende avond te beleven.

De zangers en zangeressen staan onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn. Ze koesteren hun directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen.

De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline. Anúna put de inspiratie voor het rijkgeschakeerde repertoire zowel uit religieuze bronnen als uit oude wereldse folkverhalen. Het kerstprogramma bevat uiteraard ook bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a manger’.

Meer informatie
Woensdag 18 december in de Oude Kerk. De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 27,50 via www.lampegiet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden