Marja Terlouw, Jacqueline Dam, Anke Penning
Marja Terlouw, Jacqueline Dam, Anke Penning (Foto: heer Dam)

Nieuwe begeleidingsvorm in de Vallei

Veenendaal - Ziekenhuispredikant, studentenpastor en gevangenispredikant bieden geestelijke begeleiding aan: gesprekken over geloofsweg en levenszin.

Vaste kaders waarbinnen geloof en spiritualiteit beleefd worden, vallen steeds meer weg. Daarmee zijn de menselijke vragen naar de bedoeling en bestemming van het leven nog niet verdwenen. Wat moet je ermee als het vanzelfsprekende niet meer past ? Hoe vind je antwoorden voor je gevoel van onvrede? Hoe geef je zin en betekenis? Hoe leef je je leven?

Een nieuwe begeleidingsvorm wordt nu aangeboden met aandacht voor spiritualiteit, zingeving en geloof.

Een betrouwbare gesprekspartner kan helpend zijn bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen. Soms zoeken mensen juist buiten de bekende kring een onafhankelijke gids om hun levens- of geloofsvragen uit te diepen. En mensen kunnen ook los van een kerkelijke binding vragen naar God hebben.

Levensvragen

Van oudsher is er binnen het christendom veel aandacht voor persoonlijke levensvragen geweest. Wij bouwen voort op de traditie van de woestijnvaders, naar wie de mensen toe trokken in de hoop antwoorden te vinden op hun vragen. In kloosters is deze begeleidingsvorm later verder ontwikkeld. In onze tijd, waarin mensen op zoek zijn naar zichzelf en naar wat hen ten diepste beweegt, is er opnieuw aandacht voor deze christelijke traditie van geestelijk begeleiding. Daarin worden geen pasklare antwoorden gegeven, maar in een proces van zoeken en vinden kan er wel een nieuw perspectief ontvangen worden. Christelijke meditatie in al zijn vormen kan daarbij een plek krijgen.

Geestelijke begeleiding is een belangrijke, nog wat onbekende weg naast andere soorten begeleiding, zoals pastoraat, maatschappelijk werk en psychologische hulpverlening.

Anke Penning en Jacqueline Dam uit Ede en Marja Terlouw uit Veenendaal volgden na hun professionele opleidingen de driejarige nascholing tot geestelijk begeleider. Daar vonden zij elkaar en nu werken zij samen vanuit hun praktijken voor geestelijk begeleiding.
Verdere informatie hierover is te vinden op hun website: www.geestelijkebegeleiding-devallei.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden