schrijfactie
schrijfactie (Foto: Barbara Mojet)

Amnesty schrijft voor jongeren tijdens Write for Rights 2019

Veenendaal - Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Rondom deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights-actie 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.

Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

Write for Rights heeft effect

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.' Dit jaar wordt er geschreven voor tien jongeren.

In Veenendaal kan geschreven worden op zaterdag 14 december van 10.00 tot 17.00 uur in de Cultuurfabriek. Voorbeeldbrieven liggen klaar en schrijfmateriaal is aanwezig.

Kinderen kunnen ook groetenkaarten schrijven en versieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden