Christelijk Nationaal Koor
Christelijk Nationaal Koor (Foto: Eigen foto)

Kerstconcert met het CNK en Jacob Schenk.

Veenendaal - Op donderdagavond, 19 december geeft het Christelijk Nationaal Koor een kerstconcert te geven in de Westerkerk in Veenendaal.

Het Christelijk Nationaal Koor zingt onder de bezielende leiding van de veelzijdige Jacob Schenk. Dat er echt sprake is van een nationaal koor blijkt wel uit het feit dat koorleden uit alle windstreken van het land afkomstig zijn van Almere tot Eindhoven en van Deventer tot ’s-Gravendeel. De meeste koorleden zijn overigens ook nog lid van een koor in hun eigen woonplaats. Het enthousiasme van de 90 koorleden maakt van het gemengde koor een prestatiegericht amateurkoor. Het repertoire van het koor bestaat uit klassieke koorwerken van o.a. Händel, Mozart, Mendelssohn en Bach, klassiek geestelijke muziek, anthems, cantates en geestelijke koorliederen.

Voor het kerstconcert op 19 december 2019 staan prachtige liederen op het programma zoals Stille Nacht, a Christmas Blessing, Alzo lief heeft God de wereld gehad en Ere zij God. Menige solo's zullen worden uitgevoerd. Muzikale medewerking verlenen verder op deze avond Jacob Schenk tenor en panfluit, André de Jager orgel en Jan Hendrik van Schothorst vleugel. Voorgaande jaren hielden we tevens een kerstconcert in de Westerkerk. Dit werd steeds hoog gewaardeerd. Volle kerken!

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop voor € 8,00 (kinderen tot 12 jaar gratis) verkrijgbaar bij boekhandel van Kooten, boekhandel de Rank, Primera van Walsem en bij de leden van de koren of voor € 10,00 ’s avonds aan de kerk. De aanvang van het concert is om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden