Raadslid Gert Hovestad links met de winnares vrijwilligster 2019 Gea Smalburg uit Elst geflankeerd door haar zoon. (Foto's: Max Timons)
Raadslid Gert Hovestad links met de winnares vrijwilligster 2019 Gea Smalburg uit Elst geflankeerd door haar zoon. (Foto's: Max Timons) (Foto: )

Gea Smalburg uit Elst vrijwilliger van het jaar

Rhenen - De Dag van de Vrijwilliger wordt in Rhenen groots gevierd. Zaterdag werden Rhenense vrijwilligers in het zonnetje gezet in het Huis van de Gemeente. Vrijwilliger van het Jaar werd Gea Smalburg uit Elst.

Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Zonder hen zou ons land ontwricht raken. Daarom pakte de gemeente Rhenen op zaterdag 7 december, tijdens de Dag van de Vrijwilliger, groots uit om de vrijwilligers in haar gemeente te bedanken.

Winters festijn

Met een hartverwarmend winters festijn waarin gezelligheid, lekker eten, muziek en diverse activiteiten de boventoon voerden, werden vrijwilligers in het (winter)zonnetje gezet.
Bovendien werd bekend gemaakt dat Gea Smalburg van de organisatie Lay-Aut zich Vrijwilliger van het Jaar 2019 mag noemen.
De gemeente Rhenen telt honderden vrijwilligers. Ook dit jaar wilde de gemeente deze vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet. De vrijwilligers werden daarom zaterdag getrakteerd op een heuse fair met winterse muziek en dito etenswaar.

Cheque

Gea Smalburg uit Elst ontving uit handen van raadslid Gert Hovestad, die de door ziekte gevelde Simone Veldboer verving, een speldje en een cheque. Gea heeft recent de Lay-Aut opgericht.
Deze organisatie geeft jongeren met autisme de gelegenheid om elkaar in een veilige omgeving te ontmoeten. De andere genomineerden waren, Arie van der Staaij en het duo Gert Norder/Frans van Doorn.
Arie is al vele jaren als vrijwilliger actief op tal van fronten. Zo is hij secretaris van SGP, lid van Adviesraad Sociaal Domein, voorzitter van Stichting Noodfonds, voorzitter van Stichting Schuldhulp .

Alleskunners

Ook de 'alleskunners' Gert Norder en Frans van Doorn zetten zich in voor allerlei doeleinden. Onder meer zijn dat bij Zideris, de Cuneradag, de Sinterklaasintocht en wieleractiviteiten in Rhenen. Ook zij werden in het zonnetje gezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden