ICF Veenendaal wil jongeren uit verschillende culturen dichter bij elkaar en bij God brengen. (Foto: ICF)
ICF Veenendaal wil jongeren uit verschillende culturen dichter bij elkaar en bij God brengen. (Foto: ICF)

ICF houdt multicultureel festival voor Veense jeugd

Door Rick Praamstra

VEENENDAAL - ICF Veenendaal wil jongeren uit verschillende culturen dichter bij elkaar en bij God brengen. Met dit doel organiseren ICF-jongeren het jeugdfestival op 13 december.

Elke week komen Nederlandse en internationale gelovigen samen in de Hoeksteen aan de Grote Pekken om in verschillende talen hun christelijke geloof te belijden. Naast Nederlands wordt er bij de diensten van het ICF gezongen in het Engels, maar ook bijvoorbeeld in het Farsi (de taal in onder andere Iran) en het Arabisch.

De 19-jarige Joyce Lema heeft Congolese roots en voelt zich thuis bij het ICF. Zij stond aan de wieg van het jeugdfestival. "Ik wilde met een aantal jongeren een aanbiddingsdienst organiseren uit dankbaarheid voor God. Toen ik het idee voorlegde zeiden anderen dat we het groter konden maken en besloten we een indoorfestival te houden. We hopen dat jongeren uit heel Veenendaal komen uit verschillende kerken, maar we willen ook mensen aantrekken die nog niet in Jezus geloven."

Zanggroepen

Tijdens het festival treden zanggroepen op uit verschillende culturen, zijn er hapjes en mag er gedanst worden. De avond heeft als thema 'Give Back' meegekregen. Lema: "We willen op het festival iets terug geven aan God. Mensen hebben behoefte aan God en gaan naar de kerk, maar als ze weer terug gaan naar het dagelijks leven, letten ze daar niet altijd meer op. In de Bijbel staat dat God zelfs zijn eigen zoon gaf uit liefde voor ons. Als christen mogen we die liefde teruggeven. Dat doen we door geld op te halen voor evangelisatie in Macedonië, maar ook door aanbidding."

ICF staat voor een multiculturele geloofsbeleving en hoopt dit op het festival mee te geven, vertelt Lema. "We willen verschillende culturen bij elkaar brengen. We kunnen van elkaar leren: in Nederland wordt God anders aanbeden dan in Afrika. In Nederlandse gemeenten is de beleving soms wat terughoudend. Bij de ICF kleuren we iets meer buiten de lijntjes. Maar het geloof in God bindt ons." Het festival begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur en is in de Hoeksteen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden