Bert Lam (l) en Nick Veenendaal
Bert Lam (l) en Nick Veenendaal (Foto: Lindsey Vermeulen)

Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug neemt eerste MTB routedoekje in ontvangst.

Veenendaal - Nick Veenendaal van ‘Rein Veenendaal Fietsen’ overhandigde het eerste MTB Routedoekje aan Bert Lam, vrijwilliger van Stichting MTB Heuvelrug.

MTB Heuvelrug is verantwoordelijk voor het onderhoud en de aanleg van de prachtige mountainbikeroutes die de Utrechtse Heuvelrug rijk is en die wekelijks door honderden beoefenaars van deze snelgroeiende sport worden bereden.

Om de routes te onderhouden is de stichting enkele jaren geleden opgericht en is in samenwerking met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug het MTB-route vignet ingesteld. Iedere mountainbiker die over de single track routes fietst is verplicht om een vignet te hebben. Met de opbrengst uit de verkoop van de vignetten worden de routes onderhouden en uitgebreid. De MTB-routes van de Utrechtse Heuvelrug behoren tot de populairste van ons land en wordt bezocht door mtb-ers uit binnen- en buitenland.

Het idee van het MTB routedoekje ontstond tijdens een rondje door de bossen door Kees Budding. Als eigenaar van een bedrijf dat onder andere brillendoekjes produceert, bedacht hij het plan om een doekje te maken met de vijf MTB-routes tussen Kwintelooijen en Leersum.

Enthousiast

Nick Veenendaal was direct enthousiast toen hij van het idee hoorde. Nick: “Ik vond het een geweldig idee. Vaak wordt ons gevraagd of we ook een kaart van de mtb-routes hebben, dat was er niet. Alleen op de website van de stichting staan de routes afgebeeld.” Maar nu is er dus een functioneel hulpmiddel gemaakt, dat niet alleen een mooi overzicht geeft van de routes, maar ook de mtb-er de gelegenheid heeft om zijn (zonne)bril schoon te houden.

Het doekje is in samenwerking met Stichting MTB Heuvelrug tot stand gekomen. Bert :” Ik vond het een hartstikke leuk idee. Wij vonden het vooral belangrijk dat de parkeerplaatsen en opstapppunten er duidelijk op zouden staan.” Grafisch vormgever Lindsey Vermeulen heeft het ontwerp gemaakt. De doekjes zijn exclusief bij Rein Veenendaal te verkrijgen en een deel van de opbrengst komt ten goede van de stichting. De nieuwe MTB-vignetten voor 2020, die vanaf 1 januari verplicht zijn, zijn van nu ook hier verkrijgbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden