T.V.S. 1 komt drie punten tekort voor het kampioenschap.

Scherpenzeel - In de tiende en laatste speelronde boekte de Scherpenzeelse tafeltennisvereniging T.V.S. een 6-4 overwinning in Nieuwegein tegen V.T.V. maar omdat medekoploper Almeerspin met 8-2 hun laatste wedstrijd won ging de titel naar de Almeerders. Het was jammer voor de T.V.S.-ers dat Edwin Vetkamp juist nu een mindere dag kende want hij wist geen partij te winnen, zou hij er wel in geslaagd zijn om er drie te winnen dan was de titel voor de scherpenzeelse formatie geweest.

In de openingspartij won Jan van de Beek, na verlies van de eerste game, in vier games van Frank van de Velde, maar door verlies van Edwin Vetkamp tegen Timucin Stam werd de stand weer gelijk getrokken door V.T.V. Rein Schellingerhout wist de derde partij tegen Juul Schepers in zijn voordeel te beslissen door na een 2-1 achterstand met 14/12 en 11/5 te winnen. Het dubbel, gespeeld door van de Beek en Vetkamp, werd een gemakkelijke prooi voor de T.V.S.-ers want zij wonnen met 11/9, 11/6 en 11/4 waardoor de pauze in ging met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze werd de voorsprong door van de Beek vergroot want hij won eenvoudig in drie games van Stam. Schellingerhout moest vervolgens na een uiterst spannende partij nipt zijn meerdere erkennen in van de Velde doordat de vijfde game met 6/11 verloren ging. Doordat Vetkamp hierna ook zijn tweede partij, tegen Schepers, in vier games verloor was de voorsprong geslonken naar 4-3. Schellingerhout won daarna in drie games van Stam en ook van de Beek had geen probleem om van Schepers te winnen. Met een 5-3 voorsprong slaagde Vetkamp er ook in de slotpartij niet in om tot winst te komen, hij verloor met 9/11, 12/10, 6/11 en 8/11 van van de Velde waarmee de eindstand op 6-4 werd gebracht in het voordeel van T.V.S., helaas te weinig om het kampioenschap te kunnen vieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden