Winter op de Heuvelrug
Winter op de Heuvelrug (Foto: RBT Heuvelrug & Vallei)

Winters genieten op de Heuvelrug

Regio - Met het openen van het eerste deurtje van de Heuvelrug Adventskalender is de vijfde editie van ‘Winter op de Heuvelrug’ van start gegaan. Bewoners en bezoekers kunnen tijdens Winter op de Heuvelrug genieten van een breed aanbod van winterse evenementen en activiteiten: van gezellige kerstmarkten tot frisse winterwandelingen en van culinair winters genieten tot culturele uitjes waar je warm van wordt. De campagne is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei in samenwerking met tientallen lokale partners.

Winter op de Heuvelrug kent een breed aanbod met vele activiteiten voor jong en oud. “Denk aan wandelen, winterfairs, museumbezoek, schaatsen of lekker uit eten” licht Nasera Elfring van RBT Heuvelrug & Vallei toe. Ook de grote publieksattracties in de regio zijn van de partij. “Ouwehands Dierenpark (Rhenen) staat vanaf 21 december in het teken van China Light Festival: metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest. Winters genieten kan ook in diverse plaatsen zoals bij Warme Witte Winterweken in Soest, Veenendaal On Ice en Winter Wonderland Zeist. Op www.winter.opdeheuvelrug.nl vind je het volledige programma.

Kerstmarkten

In de provincie Utrecht zijn meer dan 280 kastelen en buitenplaatsen te vinden. Bezoekers wanen zich tijdens de winter in een magisch sprookje wanneer de kastelen ’s avonds oplichten, genieten van kerstmarkten of doen mee aan leuke activiteiten. Zo is er op 7 en 8 december een kerstmarkt op het voorplein van Slot Zeist, van 14 t/m 15 december is er een kerst fair bij Huis Doorn en van 14 t/m 29 december ervaren bezoekers een deftige kerst bij Kasteel Amerongen.

Deurtje

Van 1 t/m 24 december kunnen bezoekers aan de website weer elke dag een deurtje van de kalender openmaken. Achter elk deurtje vinden zij mooie winacties om de regio te ontdekken.

Met Winter op de Heuvelrug willen de initiatiefnemers niet alleen bewoners en bezoekers van de Utrechtse Heuvelrug betrekken bij alle leuke winteractiviteiten maar ook de regio economisch een extra impuls geven. Het project is samenwerking tussen tientallen ondernemers, musea, evenementenorganisaties, publieksattracties en horeca in de gemeenten Baarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden