Zaterdagavond 8 december is Portrait De La Jeune Fille En Feu te zien bij het filmhuis
Zaterdagavond 8 december is Portrait De La Jeune Fille En Feu te zien bij het filmhuis (Foto: Filmdepot)

Portrait De La Jeune Fille En Feu en Downton Abbey bij Filmhuis Veenendaal

Veenendaal - Portrait De La Jeune Fille En Feu. Zaterdag 7 december om 20.00u. draait dit Franse kostuumdrama. Het jaar is 1760. De jonge kunstenares Marianne krijgt de opdracht om een huwelijksportret te maken. Héloise is uitgehuwelijkt aan een rijke Milanees, die aan de hand van een schilderij zijn toekomstige bruid wil keuren. Probleem is alleen dat Héloise beslist niet wil trouwen en daarom weigert te poseren. Kunstenares Marianne wordt daarom voorgesteld als gezelschapsdame.

De jonge vrouwen maken lange wandelingen op het Bretonse strand en tijdens die wandelingen observeert Marianne haar ‘model’ nauwkeurig om ’s nachts in het geheim aan het schilderij te kunnen werken. De vrouwen krijgen een band die verder gaat dan alleen vriendschap. Maar dan is er ook nog die man in Milaan…. Regisseur Céline Sciamma werd op het festival in Cannes beloond met de prijs voor het Beste Scenario.

Downton Abbey

Ook zondagmiddag 8 december om 14.30u., kan de liefhebber van het kostuumdrama terecht bij het filmhuis. Op het Engelse kasteel Downton Abbey leeft men als koningen. Toch slaat bij alle bewoners de schrik in de benen, als het bericht komt van Buckingham Palace dat het echte koningspaar komt logeren. De koninklijke butler wordt vooruitgestuurd om de huishouding te keuren en de koninklijke chef-kok neemt de regie over in de keuken. Maar het personeel van Downton Abbey weigert zich aan de kant te laten zetten. Tussendoor is er gelukkig ook tijd voor romantische perikelen.

De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden