Kerstmarkt in de Salvatorkerk

Links Helma Caljee en rechts Erika Dupain van het organiserende comité. Zij heten iedereen welkom op de kerstmarkt van de Salvatorkerk. (Foto: Pieter Vane)
Links Helma Caljee en rechts Erika Dupain van het organiserende comité. Zij heten iedereen welkom op de kerstmarkt van de Salvatorkerk. (Foto: Pieter Vane) (Foto: )

Door Pieter Vane

Veenendaal - In de katholieke Salvatorkerk aan de Adriaen van Ostadelaan in Veenendaal-zuid wordt zaterdag 14 december van 11.00 tot 16.00 uur voor de vierde achtereenvolgende keer een kerstmarkt gehouden. Ook nu is het in de kerk.

Op het plein voor de kerk worden oliebollen gebakken door enthousiaste vrijwilligers. Deze oliebollen worden op de dag zelf gebakken en verkocht of kunnen vooraf besteld worden (kerstmarktsalvatorkerk@gmail.com). In de kerk staan kerstkraampjes waar van alles te koop is. Ook school De Blink is aanwezig zijn met twee kramen met door de leerlingen gemaakte artikelen. Voorts zijn er kramen met zelfgemaakte (kerst)kaarten, sieraden, houtsnijwerk en kerststukken. De bezoekers kunnen gedurende de dag genieten van optredens van de koren van de Salvatorkerk: kinderkoor Over the Rainbow, Willibrordkoor en het koor Kleurrijk. Jachthoornblazers 'Ples Condens' geven ook een demonstratie. Daarnaast is er catering met koffie, thee en andere warme dranken. Voorts zijn er belegde broodjes en soep verkrijgbaar. De kerk is nu al versierd en ook de kerststal is al te bewonderen.
Aan het einde van de kerstmarkt rond 16.00 uur vindt, na de prijstrekking van de loterij, een Grande Finale plaats. Alle koorleden zingen dan samen met de bezoekers een kerstlied.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden