Het Berghuis in Amerongen dreigt zijn status aparte te verliezen. Daarom wordt er actie gevoerd. (Foto: PR)
Het Berghuis in Amerongen dreigt zijn status aparte te verliezen. Daarom wordt er actie gevoerd. (Foto: PR) (Foto: )

In actie voor het behoud van het Berghuis

Amerongen - Kinderen, ouders, wandelaars, renners, mountainbikers, canicrossers, natuurliefhebbers en vele andere bezoekers van pannekoekenrestaurant Het Berghuis in Amerongen zijn bezorgd over het lot van deze uitspanning. Daarom wil een actiegroep van zich laten horen.

Woordvoerder Michiel Malotaux laat weten dat de pachter, Stichting Utrechts Landschap, vastbesloten is om de huidige exploitatie te beëindigen. Die wil Het Berghuis dan wel niet slopen, maar wel 'moderniseren'.

Authentieke uitstraling

Volgens hem verdwijnt dan de authentieke uitstraling, worden de huidige openingstijden (soms wel al om 6:00 in de ochtend, bijvoorbeeld voor Huskyriders) 'genormaliseerd' (naar bijvoorbeeld 11:00 uur), verdwijnt het betaalbare menu voor een standaard-hap of misschien een exclusieve eetgelegenheid.
Hij betwijfelt of wandelaars met moddervoeten, (groot-)ouders met kinderwagens, wandelaars, cani-crossers en huskyriders met hun honden dan nog altijd welkom zijn. Wie de rechtszaak Stichting Utrechts Landschap versus Het Berghuis heeft gevolgd weet dat de toekomst hoogst onzeker is van Het Berghuis in de huidige opzet.
Vandaar dat Het Berghuis Hoger Beroep heeft aangetekend tegen de rechterlijke uitspraak.

Berghuis Event

Nu al bijna 4500 Berghuis-bezoekers ondertekenden de petities voor het behoud van authentieke Het Berghuis. Maar het gaat verder met het Berghuis Event. Een aantal canicross (wereld)kampioenen die bijna dagelijks vanuit Het Berghuis hun trainingsrondes maken organiseren deze happening voor iedereen.
Op zondag 8 december van 9:00 tot 13:00 is iedereen welkom, met gratis pannekoeken, koffie/thee/limonade voor alle deelnemers aan de diverse sponsorlopen voor kampioenen, sportievelingen en sportieve kinderen. Met als hoofdprijs een Huskyride voor diverse winnaars. Alle opbrengsten van het Berghuis Event gaan naar Het Berghuis, ter bekostiging van het Hoger Beroep om Het Berghuis te behouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden