Op zondagmiddag 29 december is Wibi Soerjadi in de mood voor movies.
Op zondagmiddag 29 december is Wibi Soerjadi in de mood voor movies.

Winters verwonderen in en om Theater Lampegiet

Veenendaal - Theater Lampegiet heeft heerlijke voorstellingen in de decembermaand én biedt een spectaculair buitenevenement aan op 20 december. Beleef met de hele familie de mooiste tijd van het jaar.

Op woensdagmiddag 11 december start de speciale reeks voorstellingen met de familievoorstelling ‘Back to Oz’. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat L. Frank Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is één van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden is nu op toneel te zien als onstuimig muziektheater. Geschikt voor de hele familie vanaf 8+.

Songs

Op zaterdagavond 14 december barst het theater uit zijn voegen met swingend meezingen met de herkenbare songs uit de Top 2000. De stembus is geopend en een dwarsdoorsnede van de Top 2000 wordt door een fantastische live band vertolkt. De verwachting is, dat net als vorig jaar, de zaal al vanaf de eerste klanken niet langer op de stoel kan blijven zitten.

Zondagmiddag 15 december is er opnieuw een echte familievoorstelling. De mannen van Släpstick (voorheen de Wëreldbänd) presenteren een gevarieerde collectie van kerstachtige personages en sketches in de ultieme kerstsfeer. Na afloop kun je blijven eten in Theater Lampegiet.

Woensdagavond 18 december creëert Anúna in de Oude Kerk een ambiance die je gegarandeerd in hemelse sferen brengt. Adembenemend mooie a capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht.

Spookverhalen

Is kerstsfeer niet zo je ding? Ghost Stories is een extreem spannende thriller in het theater. Parapsychologie en spookverhalen van de bovenste plank op deze huiveringwekkende donderdagavond 19 december. Alleen als je durft (16+).

WINTERMAGIX vindt op 20 december plaats op het theaterplein, aan het begin van de Hoofdstraat. Dit magische winterfestijn is gratis toegankelijk op de vrijdagavond vanaf 18:30 uur met onder meer LED Light acts, arobatiek, wintercircus workshops en een Silent Ice Skate Disco.

Na de kerstdagen gaat het feest verder met de grote illusieshow Magic Unlimited van Oscar en Renzo Kazan. Razendsnelle illusies en wonderlijke acts wisselen in hoog tempo af met andere grootse visuele effecten.

Op zondagmiddag 29 december is Wibi Soerjadi in de mood voor movies. Wibi@theMovies wisselt onsterfelijke miniatuurtjes uit de pianoliteratuur af met virtuoze bewerkingen van filmsoundtracks en muzikale kaskrakers. Vooraf is er een high tea mogelijk.

Meer informatie      

Theater Lampegiet I Kerkewijk 10 te Veenendaal I lampegiet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden