debatteam CLV
debatteam CLV (Foto: M. Dielemans)

CLV beste nieuwkomer op het NK debatteren voor scholieren

Veenendaal - Op 22 november heeft het team van het CLV over thema’s als stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders gedebatteerd.

Ruim 110 Nederlandse middelbare scholen nemen dit jaar deel aan de 22e editie van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren (havo/vwo). Scholen uit heel Nederland reisden af naar Bilthoven op 22 november. De leerlingen gaan tijdens deze editie de verbale strijd met elkaar aan over actuele en uitdagende maatschappelijke thema’s, waaronder stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders.

Het CLV heeft deelgenomen aan de tweede voorronde van het NK en met succes: de leerlingen wonnen de beker voor beste nieuwkomer.

Debatteam CLV
Leerlingen kunnen zich aanmelden bij het debatteam. Jaarlijks neemt het debatteam deel aan diverse toernooien, zoals het scholendebat van de Gemeente Veenendaal en het NK scholierendebat. Docente Margriet Dielemans – Van der Meulen: “Het debatteam van het CLV is een enthousiaste mix van havo- en vwo-leerlingen. Door het debat leren jongeren kritische redeneervaardigheden. De setting van een NK maakt dat ze met sprongen vooruit gaan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden