Technische Commissie DOVO legt haar functie neer

Veenendaal - Wim van de Bosch, Peter van den Top en Henne Oostermeijer hebben woensdagavond unaniem besloten hun functie per direct neer te leggen bij de Technische Commissie van DOVO 1 en de FSD. Peter van den Top evalueert het functioneren van de FSD.

"Als vrijwilligers hebben wij geprobeerd een zo goed mogelijk eerste elftal te formeren binnen de mogelijkheden, grenzen en ambities van de club. Je ziet het beleid dat wij hebben voorgestaan, de visie, de resultaten in het verleden en dan weet je gewoon dat wij dit met de beste intenties hebben gedaan."
DOVO heeft in de afgelopen jaren successen gekend, maar ook minder succesvolle jaren gehad. Dat geldt uiteraard ook voor het halen van trainers en spelers. De technische commissie speelt in de fase van het aantrekken van spelers en het sluiten van contracten een belangrijke rol.
Deze rol is de afgelopen jaren goed ingevuld door de huidige technische commissie. Dat deze commissie zich nu genoodzaakt voelt om ook te stoppen heeft dan ook niets te maken met de resultaten uit het verleden, maar puur met de positie van DOVO op dit moment. Een positie die DOVO in een lastig parket brengt. De vijftiende positie op de ranglijst is een plaats waar een club met de rijke historie van DOVO niet thuishoort. De speelstijl van de Rooien kenmerkt zich al jaren door aanvallend en voetballend willen spelen. De afgelopen periode lukt dit met wisselend resultaat.

Emotioneel

Wim van den Bosch reageert luchtig, maar ook zichtbaar emotioneel op zijn keuze. "Ik heb me de afgelopen jaren echt ingezet voor DOVO en natuurlijk hebben we nu niet de successen die we wilden behalen, maar zoiets moet je zakelijk bekijken. Op de momenten dat ik een order niet krijg waar ik wel op gerekend had, baal ik als een stekker, maar morgen is er weer een dag met nieuwe kansen. Zo is het in de voetballerij toch ook! Vandaag verlies je en morgen loop je het veld op en weet je de bal is rond en je hebt één doelpunt meer nodig dan de tegenstander om de wedstrijd te winnen. Deze club, deze mooie, rooie club blijft mijn club."

Uitspraak

Het zijn de woorden van een man die samen met Peter van den Top veel voor de club heeft betekend. Als technische commissie hebben zij spelers en trainers gehaald die DOVO vaak beter hebben laten voetballen. "Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalploeg slecht speelt, er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt en er zijn slechts een paar die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om ze beter te laten spelen."
Het is een uitspraak van de legendarische Johan Cruijff die nu misschien wel op DOVO van toepassing lijkt. Jan Willem de Groot geeft echter aan dat hij niet van mening is dat DOVO slecht speelt, maar de resultaten om dat te staven zijn er niet. DOVO zal dus op zoek moeten naar een tijdelijke trainer en technische commissie die ziet wat er moet gebeuren om die resultaten wel te behalen.

Herinneringen

"Pas kwam er iemand naar mij toe en die vertelde dat zij het programmaboekje van DOVO-Ajax nog had, een wedstrijd van 17 november 1984, het seizoen waarin fc Utrecht de beker won. Ik sta daar ook in met rugnummer 14, dat zijn de herinneringen, dat is de historie van de club."
Het zijn de woorden van Henne Oostermeijer die nog maar recent is toegetreden tot de technische commissie van DOVO. Ook hij legt zijn functie neer en geeft aan te willen wachten tot DOVO zicht heeft op de nieuw te ontwikkelen werkelijkheid, om op basis daarvan een gefundeerde keuze voor de toekomst te kunnen maken.
DOVO zal op zoek moeten naar oplossingen, naar antwoorden en naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die de club een warm hart toedragen. Die zijn er zeker en die rooien zullen de komende periode naar voren treden, daar is iedereen binnen het bestuur van vereniging en businessclub van DOVO van overtuigd.
Tenslotte is het al eerder gezegd, morgen is er weer een dag met nieuwe kansen en zolang de scheidsrechter nog niet gefloten heeft is de wedstrijd nog niet gespeeld. De taken van de technische commissie en de FSD worden tijdelijk waargenomen door Gert van de Munt en Jan Willem de Groot. De voorzitters van DOVO en Businessclub de
Heuvelrug willen de leden van de technische commissie bedanken voor het werk dat zij hebben verzet en de vele uren die ze in de club hebben gestoken en zal op een later tijdstip nog officieel afscheid nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden