Alle genomineerden voor de Foodvalley ICT Awards 2019. (Foto: Annemarie Bakker Fotografie)
Alle genomineerden voor de Foodvalley ICT Awards 2019. (Foto: Annemarie Bakker Fotografie) (Foto: )

Dé avond van de ICT-branche regio Foodvalley

Veenendaal - Maandagavond 18 november waren een groot aantal bezoekers aanwezig bij de geslaagde en feestelijk tweede editie van de Foodvalley ICT Awards in De Basiliek in Veenendaal. Het is dé avond voor de ICT-branche in de regio Foodvalley met een veelheid aan ICT-professionals en ondernemers. Peter Pors, moderator van de Foodvalley ICT Awards, heette het publiek welkom.

Vervolgens hield Marga Reuver, directeur Espresso gridpoint als spreker van de categorie Service en Systems management, een inspirerend verhaal over data in de Cloud en Cloud management.

Hierna werden de genomineerde ICT-bedrijven tijdens deze feestelijke avond door de jury bekroond met awards in de volgende categorieën. De winnaars zijn:

- Services en System Management Companies: BIT
- Software Company of the Year: HSO
- Cross-over Food & ICT of the Year: Noldus
- Start Up of the Year: Zeta IT security


Winnaar System & Service Management
In de categorie beste System & Service Management streden Bit, Tuxis en Van Essen ICT om de titel.
Aan Wido Potters, manager sales en support van BIT werd door wethouder te Veenendaal Dylan Lochtenberg de award overhandigd. "De award is een fantastische waardering voor ons team en onze betrokken relaties en opdrachtgevers", aldus Wido Potters.

Daaropvolgend gaf Fred Herrebout, senior commercial strategy manager B2B & 5G van T-Mobile, de aanwezigen inzicht in de wereld van 5G.

Winnaar Software Company
Als winnaar van de beste Software Company werd HSO aangewezen. Marco Verloop, wethouder te Veenendaal overhandigde de award aan Maurits van Essen van HSO. De genomineerden waren: HSO, Innius en Media Artists. "We zijn enorm trots dat we de winnaar zijn geworden van deze categorie. Als bedrijf die internationaal opereert zijn wij blij gevestigd te zijn in de Regio Foodvalley waar een uitstekend ondernemingsklimaat heerst en…. wij zijn een goed werkgever voor ICT'ers", aldus Maurits van Essen.

Digital Hub

René Verhulst, burgemeester van de gemeente Ede en Marco Verloop, wethouder in Veenendaal, hadden de eer om de Foodvalley Digital Hub te lanceren. Met de Foodvalley Digital Hub wordt de regio Foodvalley hét mondiale platform voor data op het gebied van agro en food. Met een mooie openingshandeling werd de Digital Hub geopend.

Winnaar Cross-over Food & ICT

René Verhulst reikte de award voor beste Cross-over uit aan Noldus Information. Voor deze titel waren Gibas, Noldus en Adapcare in de running. Lucas Noldus oprichter en CEO van Noldus Information and Technology was de winnaar en hij zei met trots: "Ons bedrijf bedrijf onderzoekt het gedrag van mens en dier en bevindt zich op het snijvalk van wetenschap en ICT. Deze prijs is ons zeer waardevol en daar zijn we trots op".

Finbar Hage, hoofd data en analytics van Rabobank, gaf een interessante inkijk in toepassing van artificial intelligence bij Rabobank. Klaas Mollema van ICT Campus legde uit wat ICT Campus kan betekenen voor startup in de Foodvalley.

Winaar ICT Startup
De ICT start up 's Quant Base, Zeta IT security en PKI signing zagen Martin van der Poel, oprichter Zeta IT Security de award ICT Startup van Mariska de Kleine, directeur Rabobank Vallei en Rijn in ontvangst nemen.
''We zijn erg blij met deze titel, het is een mooie erkenning voor ons jonge bedrijf. We bouwen en werken samen met onze partners aan de beste security platformen ter wereld', aldus Martin van der Poel.

Mooie avond

Hij vertelde verder: ''We kunnen terugkijken op een geslaagde en mooie avond als ondernemers en professionals in de ICT in de Foodvalley Regio.
Wij willen al onze sponsoren van harte bedanken voor hun support en partnership. Hirna werden de winnaars en alle genomineerden op de foto gezet.

Na het officiële programma was er voor de bezoekers volop gelegenheid om de winnaars te feliciteren en potentieel zakelijke ICT-relaties te ontmoeten.

Initiatief

Foodvalley ICT Awards is een initiatief van ICT Valley en de ICT Campus. De Foodvalley ICT Awards biedt een mooi podium aan ICT-bedrijven uit de Foodvalley regio die zich weten te onderscheiden op basis van innovatie, duurzaamheid of groeikracht.

Digital Days

ICT Valley en ICT Campus organiseren meerdere inspirerende bijeenkomsten naast de Foodvalley ICT Awards. Zo wordt er op 14 en 15 februari de Digital Days georganiseerd, een bijzonder talent-event voor Voortgezet Onderwijs studenten en MBO & HBO ICT studenten.

Veel belangstelling

Nu het event al een paar jaar wordt gehouden blijkt de belangstelling steeds groter te worden. Studenten schrijven zich altijd vroegtijdig in om hier maar bij te zijn.
Het is een bijzondere samenwerking tussen het bedrijfsleven, de gemeenten in de regio en natuurlijk de middelbare scholen.
Het is tevens een mooie testcase voor de jongeren om te zien of het ict-vak wat voor hen is. Op deze wijze maakt Veenendaal de naam waar als ict-stad!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden