Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Gerwin van Luttikhuizen

Rhenense flitspalen registreren 4684 overtredingen in vier maanden tijd

11 november 2022 om 15:15 Verkeer en vervoer

RHENEN De twee flitspalen langs de Lijnweg N233 in Rhenen hebben in de periode van mei tot en met augustus in totaal 4684 overtredingen geconstateerd. Verreweg de meeste daarvan betrof te hard rijden, voor het rijden door rood werd 129 keer geflitst.

De twee flitspalen staan op vrijwel dezelfde locatie, ter hoogte van de Achterbergsestraatweg. Eentje controleert het verkeer richting het viaduct, de andere paal het verkeer komende uit de richting van het viaduct. 

De paal die het verkeer richting het viaduct registreert, flitste in de genoemde periode het vaakst: 2667 keer. Hierbij ging het om 2563 snelheidsovertredingen en 104 keer rijden door rood licht. De paal aan de overkant legde 1992 hardrijders vast en zag 25 automobilisten door rood licht rijden.

In totaal zijn er in de periode van mei tot en met augustus in Nederland 1,2 miljoen overtredingen geregistreerd. Dat zijn er gemiddeld zo’n 9500 per dag. Dat blijkt uit een overzicht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op basis van gegevens van het CJIB. Een flitspaal op de Haringvlietbrug in Zuid-Holland betrapte de meeste hardrijders: 24.059 boetes.


Op bovenstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van mei tot en met augustus 2022. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld. Voor negen locaties kon geen exacte locatie worden vastgesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie