Campagnebeeld van het project. (Foto: Roel van Berckelaer)
Campagnebeeld van het project. (Foto: Roel van Berckelaer) (Foto: Roel van Berckelaer )

Interactief toneel verbindt talentvolle vluchtelingen met particulieren en bedrijfsleven

Veenendaal - Theater Lampegiet faciliteert op 27 november een uniek project. Talentvolle vluchtelingen die in onze regio aan de slag willen, of op andere wijze hun talenten willen inzetten, presenteren zich. Aanwezige particulieren en potentiële werkgevers worden op informele wijze via het toneel met enkele migranten in contact gebracht.

Acteur, theatermaker en ondernemer Bright O. Richards (49) hielp al talloze vluchtelingen aan een baan in het Nederlandse bedrijfsleven. Zijn volgende missie: ook de theaterwereld openbreken voor migranten, met zijn voorstelling The Bright Side of Life.

In samenwerking met Theater Utrecht maakte Bright Richards van New Dutch Connections The Bright Side of Life. Een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint: inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikte zijn eigen verhaal als inspiratie voor de voorstelling. Inmiddels ondersteunt hij zelf nieuwkomers, onder andere via deze voorstelling.

MEER DAN EEN VOORSTELLING

De avond bestaat uit drie onderdelen:

- De introductie van een aantal talentvolle vluchtelingen en hun (werk)wensen om een begin te maken met hun toekomst in Nederland.

- De voorstelling door Bright Richards.

- Napraten en informeel contact leggen met vluchtelingen, aanwezige organisaties en collega bedrijven uit de regio.

New Dutch Connections werkt hiervoor in elke stad samen met de gemeente, maatschappelijke en zakelijke partners. Deze avond wordt bovendien ondersteund door Stichting Netwerk voor jou, die hulp biedt aan kwetsbare inwoners van Veenendaal.

De voorstelling zal worden bijgewoond door bedrijven, vluchtelingen én regulier publiek. Kaarten kunnen worden gekocht voor €20,00 per persoon of worden gedoneerd aan vluchtelingen zodat ook zij de avond bij kunnen wonen.

Profiel Richards
Zelf vluchtte Richards in 1993 vanuit het door burgeroorlog verscheurde Liberia naar Nederland. In 2017 ontving Bright met New Dutch Connections de prestigieuze Gieskes-Strijbis Podiumprijs, omdat hij “als eigenzinnig theatermaker bruggen bouwt tussen mensen die elkaar nog niet kennen”.
The Bright Side of Life werd gekozen in de selectie van Het Theaterfestival 2018: “Indrukwekkend…. Mooi is ook hoe hij een parallel trekt tussen zijn eigen vlucht en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn”. “Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen e´n tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.” – Theaterkrant ****

Midden in de samenleving
Als netwerkorganisatie is Theater Lampegiet altijd regionaal in beweging. Dat uit zich onder meer in samenwerkingen met culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en een interactieve houding binnen zakelijke netwerken. Van hieruit leveren Bedrijfsvrienden van Lampegiet een belangrijke bijdrage aan het Lampegietfonds, waarmee het theaterleven in de regio actief verrijkt wordt en talentonwikkeling bevorderd.

Meer informatie
Woensdag 27 november 2019 in Theater Lampegiet I De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €20,00 via www.lampegiet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden