De Veenendaalse gitarist Willem Meijering heeft oude Veense rockers bij elkaar gekregen voor een eenmalig optreden. (Foto: PR)
De Veenendaalse gitarist Willem Meijering heeft oude Veense rockers bij elkaar gekregen voor een eenmalig optreden. (Foto: PR) (Foto: )

Oude rockers treden op in Downtown

Veenendaal - Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek 'Onze Hoofdstraat' van de schrijver Jaap Pilon treedt vrijdag 22 november een gelegenheidsband uit de jaren zestig op in Downtown in Veenendaal.

De Veenendaalse gitarist Willem Meijering heeft op verzoek van de auteur contact gezocht met 'oude Veense rockers' die in de jaren zestig en zeventig met diverse bands in de Hoofdstraat hebben opgetreden. Dat deden zij in onder andere de eerste Veenendaalse beatclub: NV 't Dingetje.

Kokse School

Een beatclub in 1968 geopend in de voormalige Kokse School. Deze beatclub aan de Hoofdstraat 116 maakte heel wat tongen los in het toenmalige Veenendaal. Willem Meijering speelde in die tijd in de door hem opgerichte band 'Koof 230'. Samen met onder andere Henk Stoffer, Hennie Jacobs en Hans Rebel trad hij in 't Dingetje op, waarbij de elektrische gitaren van de band waren aangesloten op een oude radio! Ook Ernst Kraft van Ermel is vrijdag van de partij. Hij was in 1965 de leider van The Royal Rockers. Deze band die opgericht is in 1964 bestond naast Ernst Kraft van Ermel uit Harry Rondeau (slagwerk), Jan Koehoorn (begeleidingsgitarist) en Gerard Sukkel (basgitarist). Het eerste optreden was op 7 augustus 1965 in het Jeugdgebouw aan de Industrielaan voor de oudere deelnemers van de Jeugdvierdaagse in Veenendaal.
Een tweede optreden volgde niet veel later in De Roskam in Ommeren.

Franse Gat

Zowel Willem Meijering als Ernst Kraft van Ermel, beiden nu rond de zeventig jaar, zijn afkomstig uit het Franse Gat. Respectievelijk uit de Govert Flinckstraat en de Westersingel. Rob de Vos (69), oudste vriend van Jaap Pilon, afkomstig uit de Klaas Katerstraat, komt vrijdag de band als basgitarist versterken. Hij vormde met Pilon in 1969 de band Johannus Factotum, waar ook IJnze den Hengst, Peter van Tuil en Henk de Haas deel van uitmaakten. Rob de Vos, die een eigen productielijn van basversterkers en luidsprekers ontwikkelde (Hevos), speelt in bandjes in Brabant.

Ook verkoop Onze Hoofdstraat

Naast Ernst Kraft van Ermel, Rob de Vos en Willem Meijering zullen de Veenendalers Cees van de Klift (ooit Dijkstraat) en Peter Beurskens (ook Franse Gat) acte de présence geven. Gastdrummer is Ed Glasmacher uit Ede. De gelegenheidsband treedt vanaf 15.30 uur op in Downtown. De entree is gratis. Voorafgaand aan het optreden is de presentatie van het boek "Onze Hoofdstraat" met zanger Stef Bos in de Cultuurfabriek. Albert van Kooten zal "Onze Hoofdstraat" in Downtown ter verkoop aanbieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden