Enrico Pace & Igor Roma
Enrico Pace & Igor Roma (Foto: nb)

Pianorecital Italiaanse meesterpianisten in Rhenen

Op zaterdag 23 november kan men in de Cunerakerk in Rhenen naar een pianoconcert van Enrico Pace en Igor Roma. Enrico Pace won in 1989 het Internationaal Franz Liszt Piano Concours en Igor Roma werd in 1996 winnaar van dezelfde wedstrijd.

Rhenen - Beiden startten een solocarrière, maar vonden elkaar ook in het repertoire voor twee piano’s. Een spectaculair muzikaal huwelijk tussen twee verschillende persoonlijkheden, door Trouw-recensent Christo Lelie treffend omschreven: “Pace is vooral de poëet, tevens de fantast, en de meest ingetogen maar ook de kwetsbaarste van beide pianisten. Roma is de perfectionist, de supertechnicus, een pianist bij wie passie en klankschoonheid op bijzondere wijze hand in hand gaan.”

Enrico Pace en Igor Roma (foto onder) spelen drie schitterende werken voor twee piano’s uit het begin van de vorige eeuw. Bijzonder is vooral The Planets, dat eigenlijk alleen in de orkestversie bekend is. Een zenuwontsteking verhinderde dat Gustav Holst zelf de orkestratie maakte. Bovendien was door geldgebrek en de permanente onzekerheid in de Eerste Wereldoorlog een orkestrale uitvoering ondenkbaar. En blanc et noir is één van de meest geïnspireerde, maar ook één van de laatste composities van Debussy. De Trois Nocturnes zijn geschreven voor orkest en vrouwenkoor. De eerste twee delen zijn bewerkt voor 2 piano’s door Maurice Ravel, het laatste deel is bewerkt door Zoltán Kocsis.

Programma

Claude Debussy: En blanc et noir
Claude Debussy: Trois Nocturnes
Gustav Holst: The Planets op. 32

Kaarten www.klassiekaanderijn.nl
Cunerakerk Rhenen 20:15 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden