Alle genomineerden bijeen. Linksboven de jury. Op deze foto ontbreken de hoofdsponsors: gemeente Veenendaal, BOV, Rabobank Vallei en Rijn en Olenz Notarissen. (Foto: Annemarie Bakker Fotografie)
Alle genomineerden bijeen. Linksboven de jury. Op deze foto ontbreken de hoofdsponsors: gemeente Veenendaal, BOV, Rabobank Vallei en Rijn en Olenz Notarissen. (Foto: Annemarie Bakker Fotografie) (Foto: )

Bedrijven pitchen voor ondernemersprijs

Door Martin Brink

''Nu ben ik door de zenuwen toch helemaal vergeten te melden dat wij de Publieksprijs hebben gewonnen in het RTL4 programma De Beste van Nederland!'' Casandra Rosendaal-van de Weerd evalueert nog even haar pitch afgelopen woensdag in de raadzaal van Veenendaal. De winkel aan de Patrimoniumlaan is gespecialiseerd in veelkleurige, gepersonaliseerde schoenen. Tussen al het stemmige bruinlederen schoeisel vielen de bijzondere paren die Casandra en Michael woensdag aan hadden, zeker op. De jury wilde ze natuurlijk even zien. Haar bedrijf Shoelia is één van de negen genomineerden van het Business Event Veenendaal 2019.

Woensdag stelden vertegenwoordigers van de bedrijven zich aan de jury én sponsors voor. De einduitslag wordt op maandag 16 december tijdens een feestelijke avond in De Lampegiet bekend gemaakt. Voor de Rabobank Publieksprijs kan het publiek overigens nu al stemmen. Het zijn negen mooie ondernemingen uit Veenendaal, verdeeld in drie categorieën.
In de categorie Jonge ondernemer/onderneming komen Shoelia, Suntech Energy en de Zoutkamer dit jaar op het podium van het vernieuwde Business Event Veenendaal. In de categorie MKB/Detailhandel zijn dat de Dutch Boosting Group, VST en De Bombardon en bij Groot Zakelijk zullen G. van Harten, Pokon Naturado en Frank van Woerden strijden om de titel Ondernemer van het Jaar. In hun business zijn ze allemaal een kei maar jezelf in een paar minuten presenteren? Ga er maar aan staan. Het viel lang niet mee. En na afloop ook nog eens kritisch ondervraagd worden door een jury die de genomineerden via een voordrachtscommissie gepresenteerd kreeg.

Veel vragen

Die wilde alles weten over het businessplan, waar het bedrijf naar toe wil, wat de missie is of hoe het omgaat met de huidige regels op het gebied van duurzaamheid.
Dat zat bijvoorbeeld bij De Zoutkamer wel goed. De onderneming wil het leven van personen met ademhalingsproblemen verlichten. Doel is ook om de vergoeding in de basisverzekering te krijgen. Sinds september 2016 zijn er al 42.000 bezoekers geteld in de ruimte aan Het Overslag. Wouter Pilon van Suntech Energy plaatst zonnepanelen bij particulieren en bedrijven. Er is een volledig toegerust team. ''Wij zijn klaar voor Veenendaal 2035 waarmee de gemeente haar klimaatdoelstelling wil halen,'' zei hij.
Annie Bootsman en Ingrid van Tweel van Reinaerde De Bombardon vertelden over de kleurrijke onderneming aan de Achterkerkstraat waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in verschillende afdelingen actief zijn.

Groot aanbod

Het aanbod van cliënten is groot. Zij komen via een zorgindicatie. Hulp van de gemeente blijft onontbeerlijk. Het liefst wil men over vijf jaar op eigen benen staan. Het Business Event Veenendaal is een gebeuren voor en door het Veenendaalse bedrijfsleven.
De organisatie die het opzette ging vorig jaar failliet. Om het event toch door te laten gaan kocht Arnaud Wilod Versprille van Olenz Notarissen van de curator de rechten en zorgde zo dat het behouden bleef.
Hij gaf het door aan de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV), op voorwaarde dat deze kring het zou organiseren.

Op 16 december gaan de winnaars naar huis met een speciaal hiervoor gemaakt beeldje van de Veenendaalse kunstenares Linette Dijk. Zij zorgde nog onlangs voor de twee grote bronzen beelden op het Kees Stipplein en het Thoomesplein.
Tijdens het eerste deel van de avond presenteert cabaretier Pieter Jouke met vaart en humor de bekendmaking van de winnaars.
Het tweede deel van de avond staat in het teken van 25 jaar BOV en begint met een exclusief optreden van Karin Bloemen. Aansluitend wordt er in de foyer doorgefeest met live muziek van Paul Backbie.

Er is nog een vierde prijs te winnen: de Rabo Publieksprijs. Het stemmen voor deze prijs gebeurt voor het eerst online, voorafgaand aan het evenement. Tot 15 december 22.00 uur kan iedereen via de website businesseventveenendaal.nl eenmalig zijn of haar stem uitbrengen en per categorie een favoriet kiezen.

Meer info op businesseventveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden