Het bestuur proost op het succes van het Vallei Jeugd Fonds, v.l.n.r. Monica Brouwer, Gerrit Hagelstein, Kristian Scheerhoorn, Gerard de Roij en Nicky van Rossum
Het bestuur proost op het succes van het Vallei Jeugd Fonds, v.l.n.r. Monica Brouwer, Gerrit Hagelstein, Kristian Scheerhoorn, Gerard de Roij en Nicky van Rossum (Foto: Vallei Jeugd Fonds)

Het doek valt voor Vallei Jeugd Fonds

Veenendaal - Na 14 jaar subsidies toegekend hebben is de subsidiepot helemaal leeg. Het Vallei Jeugd Fonds wordt in november 2019 opgeheven na maar liefst € 56.000,- aan stichtingen en verenigingen in Veenendaal, Rhenen en Renswoude te hebben uitgekeerd.

Na het succesvolle project IJs in de Vallei besloten de organiserende serviceclubs in 2005 om met, opbrengsten van de ijsbaan een fonds op te richten. Het bestuur werd samengesteld uit leden van de Rotary Rhenen-Veenendaal, Lions Club De Grebbeleeuw, Rotary Club Veenendaal Regio, de Soroptimisten en de Rotaract.

Veel projecten

Het Vallei Jeugd Fonds ondersteunde maar liefst 87 projecten voor jongeren tot 23 jaar die de sociale, culturele en maatschappelijke betrokkenheid in de gemeenten Renswoude, Rhenen en Veenendaal bevorderden. De projecten varieerden van de speelbeelden van Bibliotheek Veenendaal tot het kinderbouwdorp in Rhenen tot diverse schoolvoorstellingen van de CLV Musical en het Rembrandt College. Ook werden onder andere diverse buitenspeeldagen, het zaalvoetbalproject van Netwerk voor Jou, het Grote Vertelfestival van Theater Lampegiet en de grasmaaiertrek in Achterberg ondersteund met een financiële bijdrage.
Met een uiteindelijk bereik van zeker 13.500 kinderen en jongeren in de regio, zijn de gestelde doelen gehaald en heft het huidige bestuur het fonds met een grote glimlach op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden