Zwemmers en coaches VZC
Zwemmers en coaches VZC (Foto: Sven van Zanten)

Minioren VZC eerste op de Regio Clubmeet

Op zondag 10 november werd de Regio Clubmeet in het thuisbad georganiseerd. Per verenging mogen er maximaal 20 zwemmers van start gaan. De minioren (t/m 12 jaar) van VZC wisten beker mee naar huis te nemen.

Regio - Gestart werd met de 4 x 50m vrije slag mix waarbij Milan Schuilenburg, Kim Bouman, Olivier Bos en Yfke van de Leij VZC naar de eerste overwinning zwommen. Dit onder luid gejuich van de andere teamleden.

Individuele overwinningen waren er voor Rijk Leenders (100m wisselslag) en Elin Ditewig (50m vrijeslag). Tweede plaatsen waren er voor Kim (50m vlinderslag) en Elin (100m rugslag). En derde wisten Pelle Schrieken (100m wisselslag), Milan (50m schoolslag en 100m wisselslag) en Bas Mostert (100m vrije slag en 50m vlinderslag) te worden.

Net voor de pauze wisten Anouk Molenberg, Rijk, Mandy Berndsen en Bart Stuivenberg op de 4 x 50m schoolslag naar een mooie derde plek te zwemmen.

Voor Frederique Pilon, Sophie van Meel, Quinten van Meel, Ilse Molenberg en Olivier was het een extra spannende dag. Voor hen waren de afstanden vele malen verder dan dat ze ooit eerder in een wedstrijd gezwommen hebben. Ondanks de spanning wisten zij de afstanden netjes te zwemmen en natuurlijk ervaring op te doen voor het tweede deel van de Regio Clubmeet.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes, de jongens 4 x 50m wisselslag met Rijk, Bart, Bas en Pelle maakten het ongelovelijk spannend. De jongens van De Duinkikkers zwommen dezelfde tijd maar de scheidsrechter heeft VZC eerder aan zien tikken waardoor zij de eerste plek (FJ1) wisten te bemannen.

De meiden zwommen 4 x 50m vrije slag, Anouk, Elin, Yfke en Kim waren toch al wel wat vermoeid aan het einde van de dag maar wisten er toch een tweede plek nog uit te krijgen.

Naast alle bovengenoemden maakten ook David Lammers, Stefan van der Meer, Chiara Lammertink en Isa Lodder deel uit van het team. Zij wisten bijna allemaal PR’s te zwemmen. Ook Obed Molenaar hoort tot het team maar brak in de week voorafgaand aan de wedstrijd helaas zijn been. We hopen dat hij er bij deel 2 weer bij kan zijn.

Nadat de punten geteld waren mocht VZC en in het bijzonder Sophie, onze jongste deelnemer van vandaag, de beker in ontvangst nemen. Het trainersteam is natuurlijk bijzonder trots op deze prestatie! Op naar deel 2 in februari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden