Tijdens De Nachtfabriek kon men allerlei presentaties meemaken. (Foto: PR)
Tijdens De Nachtfabriek kon men allerlei presentaties meemaken. (Foto: PR) (Foto: )

De Nachtfabriek trekt zo'n honderd bezoekers

Veenendaal - Wie zaterdagavond 9 november langs De Cultuurfabriek liep, werd verrast met vlagen van funkmuziek, kleurrijke discolampen en lachende mensen die met een biertje in de hand een caravan vol gekleurde ballen in sprongen. Het was allemaal onderdeel van De Nachtfabriek: een culturele uitgaansnacht georganiseerd door Bibliotheek Veenendaal in samenwerking met Creatiefnemer Sanne Heymann.

Meer dan honderd bezoekers vonden zaterdagavond de weg naar De Cultuurfabriek die speciaal voor dit evenement tot één uur 's nachts geopend was. Het evenement werd afgetrapt door schrijver, columnist en radiomaker Özcan Akyol die met zijn cultureel pamflet de bezoekers opwarmde voor een avond vol verrassingen.
Zo konden bezoekers gruwelen bij huiveringwekkende horrorverhalen in het museum, werd er met koptelefoons op gekampeerd op de poëziecamping en stond er de gehele avond een rij voor de lift die voor de gelegenheid omgetoverd was tot een heus biechthok.

Toffe uitgangsnacht

'De insteek van deze avond is om een toffe uitgaansnacht te bieden, waarbij niet alleen gedanst kan worden, maar ook op cultureel vlak een feestje wordt gevierd', aldus initiatiefneemster Sanne Heymann.
Samen met Cornelie de Kuijper van Bibliotheek Veenendaal ontwikkelde ze het concept voor deze nacht en stelden ze een gevarieerd programma samen die veel doet denken aan de grote museumnachten die elders in het land worden gehouden.
Of De Nachtfabriek ook kan uitgroeien tot een dergelijk succes? Als het aan de huidige bezoekers ligt zeker. 'Het was een fijne mix van ontspanning en lachen met een biertje in de hand, terwijl je tegelijkertijd ook nét dat randje van je comfortzone uit werd geduwd, om daarna weer dansend de ballenbak in te duiken', aldus één van de bezoekers.
Inmiddels is De Nachtfabriek gewoon weer in gebruik als De Cultuurfabriek en is het bijna niet voor te stellen dat hier zaterdagnacht tot diep in de nacht een feestje werd gevierd. Op die ene achtergebleven gekleurde ballenbakbal op het Kees Stipplein na dan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden