Kinderburgemeester Maud Smit helpt mee. (Alle foto's: Pieter Vane)
Kinderburgemeester Maud Smit helpt mee. (Alle foto's: Pieter Vane)

Jeugd Plantage ontbijt met burgemeester

VEENENDAAL - Leerlingen van school De Plantage hadden vrijdagochtend 8 november het Nationaal Schoolontbijt op het gemeentehuis. Ze aten samen met burgemeester Gert-Jan Kats en kinderburgemeester Maud Smit in de raadzaal.

De leerlingen werden in de foyer samen met hun leerkrachten ontvangen door burgemeester Kats die de groep meenam naar de raadszaal op de eerste verdieping. In een druk gekwetter van opgewonden kinderstemmen namen de kinderen plaats op de zetels waar normaal de gemeenteraadsleden zitten tijdens de vergaderingen van de gemeente.

Leerkrachten bereiden inmiddels het ontbijt voor terwijl kinderburgemeester Maud Smit servetten uitdeelde. Voor het ontbijt sprak de burgemeester de kinderen toe en stelde zich voor. Kinderen konden vragen stellen. Na een danklied voor het eten nam de burgemeester plaats tussen de kinderen samen met Maud Smit. Onder het eten stelden de kinderen de burgemeester vele vragen. Hij kreeg zelf nauwelijks tijd om eten...

Al met al was het een leuke kennismaking voor de kinderen met de burgemeester en leerden ze hoe een gemeentebestuur werkt. (Foto's: Pieter Vane)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden