Campagnebeeld
Campagnebeeld (Foto: Marco Bakker)

Klassiek harpiste en top-pianist in Theater Lampegiet

Twee muzikale grootheden met internationaal succes op één podium in Veenendaal! Lavinia Meijer en Michiel Borstlap spelen ‘Ghosts’ met werken van Glass, Einaudi en van Borstlap zelf. Op 26 november zijn ze samen te bewonderen in Theater Lampegiet.

Veenendaal - Uniek is de samenwerking tussen Lavinia Meijer en pianist Michiel Borstlap. Zij is wereldvermaard als klassiek harpiste, hij top-pianist in de internationale muziekwereld. Nog niet zo vaak stonden ze samen op één podium, maar tijdens deze concertreeks vinden ze elkaar in muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass, Ludovico Einaudi en Michiel Borstlap zelf.                                                                                                                                                

Veel mensen kennen de harp alleen als achtergrondinstrument, als een romantische melodie of een kabbelend beekje. Lavinia Meijer neemt die vooroordelen graag weg. Ze vindt het ‘heerlijk om na afloop die verbazing te horen bij het publiek. Een harp kan klinken als een heel orkest, maar ook licht en verfijnd. Die verbazing kom ik overal ter wereld tegen’, aldus Lavinia.

De albums Velvet en Georg van componist Michiel Borstlap vormen het uitgangspunt voor innemende improvisaties van Lavinia Meijer en hemzelf. Ze lopen als rode draden door het concert heen. Borstlap werd in 2017 genomineerd voor de Edison publieksprijs met zijn solo album Velvet. Hij nodigt iedereen uit: ‘Ik wil voor iedereen spelen, ik wil niemand uitsluiten. Muziek is toch iets magisch. Je moet creëren en een beetje genieten.’

Meer informatie
Dinsdag 26 november in Theater Lampegiet. De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €24,00 via www.lampegiet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden