Campagnebeeld
Campagnebeeld (Foto: ArcoVisuales)

Jubileumshow van Ibérica de Danza in Theater Lampegiet

Laat u op zaterdagavond 23 november meeslepen in Spaanse sferen met ‘Figaro, Barbier van Sevilla’. In het 25e jubileumjaar brengt Ibérica de Danza een uitbundige dansproductie die tegelijk een elegante komedie is in een kleurrijke wereld vol emoties. De choreografieën van geven de muziek extra kracht.

Veenendaal - Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Ibérica de Danza vond in maart 2019 in Madrid de première plaats van deze uitbundige productie, voorzien van imposante geprojecteerde beelden. In vier bedrijven laat het gezelschap haar meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen zien. Op 23 november is Ibérica de Danza te zien in Theater Lampegiet.

In deze herbewerking van het origineel van Beaumarchais’ ‘Figaro’, bevinden we ons in een tijdloze ruimte van abstracte steden die ons herinneren aan Madrid, Sevilla en Wenen. Het centrale thema blijft de bespotting van de gevestigde moraal. In een smeltkroes van verschillende dansstijlen herken je de Commedia del Arte en alle elementen en kenmerken uit de Spaanse dans. De muziek past zich aan de nieuwe context aan, zonder rekening te houden met perioden of stijlen. De choreografieën geven de muziek extra kracht en tien tot twaalf dansers slepen je mee in een kleurrijke show.

Meer informatie
Zaterdag 23 november in Theater Lampegiet. De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €29,50 via www.lampegiet.nl

Meer berichten