Opnieuw ruime zege voor TVS 1 tegen hekkensluiter Laren 1

Scherpenzeel - In de achtste speelronde moest de Scherpenzeelse tafeltennisclub T.V.S. opnieuw thuis aantreden, hekkensluiter Laren was de tegenstander. Zoals verwacht mocht worden werd een ruime overwinning behaald (8-2) waardoor het afwachten is of koploper Almeerspin in deze speelweek punten zal laten liggen zodat de T.V.S.-ers iets van de drie punten achterstand kunnen inlopen om zo nog aanspraak te kunnen maken op een eventueel kampioenschap.

In de openingspartij had Jan van de Beek geen kind aan Jos Bouwman en won heel gemakkelijk met 3-0. Edwin Vetkamp verdubbelde de voorsprong door in vier games te winnen van Johan Bakker. Voor Rein Schellingerhout was het een stuk moeilijker in zijn partij tegen Andre Siewertsen waarin hij een 2-1 achterstand opliep, maar via 11/8 en 11/4 besliste Schellingerhout toch deze partij in zijn voordeel. In het dubbel gingen van de Beek en Vetkamp door het oog van de naald want de gasten kwamen op een 2-0 voorsprong maar nadat de spannende vierde game met 16/14 door de T.V.S.-ers was gewonnen werd de partij in de vijfde game met 11/8 alsnog uit het vuur gesleept.

Na de pauze werd de voorsprong vergroot naar 6-0 door overwinningen van Vetkamp en van de Beek waarin alleen laatstgenoemde een game verloor. In de zevende partij wisten de gasten hun eerste punt te scoren doordat Bakker in drie games te sterk was voor Schellingerhout. Vetkamp boekte daarna zijn derde overwinning van de avond door na een aanvankelijke 2-1 achterstand Siewertsen te verslaan met 12/10 en 11/4. In de voorlaatste partij leed Schellingerhout zijn tweede nederlaag door met 11/13, 11/6, 7/11 en 10/12 te verliezen van Bouwman. In de slotpartij bepaalde van de Beek de einduitslag op 8-2 door gemakkelijk in drie games te winnen van Bakker.

In de negende speelronde staat op Vrijdag 15 November de uitwedstrijd in Utrecht tegen S.V.E. op het programma, de eerste wedstrijd werd door de T.V.S.-ers met 9-1 gewonnen.

Meer berichten