v.l.n.r. Regina Bouwman, Monica Brouwer, Tineke Hake en Marian Enkelaar;
v.l.n.r. Regina Bouwman, Monica Brouwer, Tineke Hake en Marian Enkelaar; (Foto: Riek van der Vlag)

Kroegenbridgedrive Soroptimisten € 5.000,- voor Rescue Baby Gambia

Veenendaal - De 21e editie van de Veenendaalse Kroegenbridgedrive vanSoroptimistclub Rhenen Veenendaal heeft afgelopen zaterdag een nettobedrag van € 5.000,- opgeleverd voor het goede doel; Stichting Rescue Baby Gambia. Regina Bouwman, de drijvende kracht achter dit project ontving uit handen van Presidente Monica Brouwer de bijbehorende cheque.

De gelden worden aangewend voor onder meer het verschepen van goederen en medische materialen, aanschaf van medicijnen, investering in duurzame energie zoals zonnepanelen, in goede watervoorzieningen, educatieve materialen en trainingen.

Eén van de grotere

De jaarlijkse Kroegenbridgedrive van Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal behoort in ons land naar zeggen tot een van de grotere en best georganiseerde in haar soort. Met dit jaar 256 deelnemers, die verdeeld over tien deelnemende Veenendaalse horecagelegenheden weer om de hoogste eer streden. Daaronder enkele paren die nog geen enkele editie hebben gemist. Arbiter Rudi Mol en computerdeskundige Joop Kalsbeek leidden alles weer in goede banen.

De bridgedrive kende dit jaar een iets andere opzet. Minder, maar daarentegen wel hele mooie prijzen voor de eerste drie, en ook de als 21e, 25een laatst geeindigde paren. Qua opbrengst zorgde de verloting ook dit jaar weer voor de kers op de taart, vooral ook vanwege de prachtige te winnen prijzen die de Veenendaalse middenstand weer genereus en geheel belangeloos ter beschikking stelde.

Nazit

De drive kende weer een gezellige nazit met prijsuitreiking in Theater Lampegiet. De ‘anders dan anders’ setting in de foyer werd goed ontvangen. De eerste prijs ging naar de heren Vervat en Uytendaal met 2896.6 punten en een percentage van 71.84. Het echtpaar Ten Cate eindigde stipt hierachter met 2888.9 punten en een percentage van 71.65. De dames Van de Vlist en Van Oudbroekhuizen sleepten met 2651.2 punten en een percentage van 65.75 de derde prijs in de wacht. De volledige uitslag is te vinden op www.bcrhenen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden