Foto v.l.n.r.: Fenne Kemperman, Bridget Henken, Bo Verboeket, Fay Wagner en Susan Kabbes
Foto v.l.n.r.: Fenne Kemperman, Bridget Henken, Bo Verboeket, Fay Wagner en Susan Kabbes

Kampioensteams bij TV Spitsbergen

Veenendaal - Bij de KNLTB Najaarscompetitie zijn liefst drie teams van de Veenendaalse Tennis Vereniging Spitsbergen kampioen geworden.

Het 1e mixteam moest het op het de slotdag opnemen tegen de directe concurrent voor de titel in de 3e klasse. In Lunteren moesten de jonge Spitsbergenaren het duel winnen. Bij verlies zou het kampioenschap naar Lunteren gaan. De beide singel partijen waren spannend maar gingen in drie sets naar Spitsbergen. De 2-0 voorsprong betekende dat van de resterende drie wedstrijden er slechts eentje gewonnen moest worden. De damesdubbel ging naar Lunteren maar bij de herendubbel en de gemengddubbel ging de winst naar de Veenendalers. De 4-1 eindstand betekende dat het kampioenschap binnen was.

Meisjesteam

Het meisjesteam werd in de leeftijdscategorie t/m 17 jaar kampioen. Een knappe prestatie omdat ze zelf nog pas 12 en 13 jaar zijn. Ook hier was het spannend tot de laatste wedstrijd. Tegen het Leersumse Lokhorst moest met 5-1 of 6-0 gewonnen worden. Iedere andere uitslag betekende geen kampioenschap. Het team begon wat stroef want er werd 1 dubbel gewonnen en 1 verloren. Daardoor moesten alle vier de singels gewonnen worden. Twee partijen werden in twee sets gewonnen maar in de twee laatste partijen moest er een derde set aan te pas komen. Gelukkig bleven de jonge Spitsbergenaren koeltjes en werden ook die wedstrijden winnend afgesloten. Met de 5-1 uitslag kon er een kampioensfeestje gevierd worden.

Mixteam

Het mixteam t/m 17 jaar is ongeslagen kampioen geworden in de 3e klasse. Het team bleek veel te sterk te zijn voor de concurrenten want tijdens de zeven competitiedagen behaalde de tennissers liefst 33 van de 35 punten binnen. Slechts twee wedstrijden werden verloren.

Meer berichten