het publiek luistert aandachtig. (Foto's: Annemarie Bakker Fotografie)
het publiek luistert aandachtig. (Foto's: Annemarie Bakker Fotografie) (Foto: )

Foodvalley aan de slag met 5G technologie en genomineerden Software bekend

Veenendaal – Op de Foodvalley ICT Awards wordt naast de uitreiking van de felbegeerde Awards, aandacht besteed aan de nieuwste ICT-ontwikkelingen in de regio. Ontwikkelingen zoals verstedelijking, klimaatverandering, digitalisering, mobiliteit en de uitputting van grondstoffen vragen oplossingen waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt. Investeringen in de intelligentie van bedrijfssystemen, 'Smart City', 'Smart Industry', 'Smart Farming' zijn daarom van groot belang voor onze toekomst.

T-Mobile zal in 2020 als eerste landelijk 5G gaan introduceren. T-Mob 5G als een enabler van verdere digitalisering van bedrijven, door het bieden van connectiviteit voor Internet of Thing (IoT) en connectiviteit voor bedrijf kritische spraak en datacommunicatie toepassingen. Voorbeelden zijn datacommunicatie met een gegarandeerde lage reactietijd of gegarandeerde bandbreedte. Dit is bijvoorbeeld van belang voor toepassingen die gebruik maken van automatic guided vehicles.

T-Mobile wil samen met ondernemers in de Foodvalley ervaren welke voordelen 5G connectiviteit kan brengen voor onder andere de digitalisering van bedrijfssystemen. Daarnaast wil T-Mobile samen met Foodvalley op zoek naar de toegevoegde waarde van 5G connectiviteit voor burgers en bedrijven.
Voorafgaand aan de feestelijke Foodvalley ICT Awards avond wordt er een Techupdate gehouden voor geïnteresseerde ondernemers.

De volgende ondernemers bekend voor de categorie beste software company zijn: HSO, Innius en Media Artists.

HSO

HSO ontwerpt, implementeert en beheert Microsoft cloud-oplossingen, op wereldwijd niveau.
De ambitie om de beste aanbieder te zijn van bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft technologie. Oplossingen waarmee de processen en resultaten van klanten duurzaam verbeterd worden. Op basis van het Microsoft Cloud platform Azure, Dynamics 365 (ERP & CRM) en unieke branche specifieke oplossingen, ontwikkelen zij de optimale strategie voor uw digitale transitie en route naar de cloud.
Opgericht in Nederland in 1989, zijn zij inmiddels uitgegroeid tot één van de leading Microsoft-partners wereldwijd.

Innius

Innius levert een krachtig industrieel software platform voor machinefabrikanten en -gebruikers in de industrie. Dit platform ondersteunt de digitale ontwikkeling van fabrikanten en gebruikers met actieve, slimme data en slimme apps. Machinefabrikanten verbeteren de klantervaring door proactieve customer service te bieden zoals machinemonitoring op afstand en voorspellend onderhoud. Machinegebruikers passen de best practices voor lean produceren toe, ondersteund door real-time productiedata om hun productieproces te verbeteren.

Media Artists

Media Artists is het fullservicebureau die investeert in innovatie, kennisdeling en rendement voor merken en bedrijven. Media Artists werkt non-stop aan de doorontwikkeling van techniek, creatieve ontwerpen en renderende cross-channel marketingcampagnes. Het Media Artists System (MAS), door hen zelf ontwikkeld draait achter elk project. Het MAS is een "hosted service" waar klanten gebruik van maken. Uiteraard zijn alle gegevens volledig veilig en vertrouwd in de cloud met de data 24/7 beschikbaar en volledig schaalbaar voor momenten van extreme drukte op de website. MAS is bedacht door marketeers, ontworpen door designers en ontwikkeld door techneuten.

De drie bedrijven zijn door de organisatie op de hoogte gebracht van hun nominatie in de categorie Software Company 2019. De organisatie laat weten: '''Wij zijn heel benieuwd wie de prijs gaat winnen op de feestelijke avond op maandag 18 november in De Basiliek Veenendaal.''

Foodvalley ICT Awards is een initiatief van ICT Valley en de ICT Campus. De Foodvalley ICT Awards biedt een mooi podium aan ICT-bedrijven uit de Foodvalley regio die zich weten te onderscheiden op basis van innovatie, duurzaamheid of groeikracht. De Foodvalley ICT Award 2019 avond zal gepresenteerd worden door dagvoorzitter Peter Pors. Het evenement is uniek in Nederland, afgezien van landelijke ICT-initiatieven. De vorige editie trok zo'n 350 belangstellenden, waarmee het voor velen tevens een interessante netwerkbijeenkomst is.

Digital Days

ICT Valley en ICT Campus organiseren meerdere inspirerende bijeenkomsten naast de Foodvalley ICT Awards. Zo wordt er op 14 en 15 februari de Digital Days georganiseerd, een bijzonder talent-event voor Voortgezet Onderwijs studenten en MBO & HBO ICT studenten

U kunt zich nu al verzekeren van een mooie plek voor deze unieke avond door kaarten te kopen via de www.foodvalley-ictawards.nl

De FoodValley ICT Awards dragen bij aan de missie van ICT Valley. De grote opkomst op de 1e versie van de FoodValley ICT Awards en de responses tijdens de buzz enquêtes lieten zien dat de ICT-bedrijven uit de regio elkaar graag ontmoeten, kennis uitwisselen en waar mogelijk ook willen samenwerken. Voorafgaand aan de Award uitreikingen hebben bedrijven ook meegedacht in de uitwerking van een aantal cross-over projecten die in de FoodValley spelen op het gebied van een gezonde leefomgeving voor mens en dier en de daarbij benodigde ICT-oplossingen.

Meer berichten