Duikers in zoetwaterplas
Duikers in zoetwaterplas (Foto: Leo Schaddelee)

Open-avond duikvereniging Osv veenendaal

Duikvereniging Veenendaal (OSV) Op maandag 11 november kan men bij Duikvereniging OSV Veenendaal een proefduik maken in Zwembad De Vallei tijdens de Open Avond.

Veenendaal - Elke maandagavond trainen we van negen tot half elf in het Valleibad in Veenendaal. We trainen op conditie en onze instructeurs leiden mensen op in het duiken. Je kan een 1* brevet halen en verder gaan voor brevet twee en drie*. Als men nog verder wil gaan, kan je opgeleid worden voor instructeur.

Bij OSV Veenendaal kan men een duikopleiding volgen, de duikvaardigheid bijhouden in buitenwater en het zwembad. Ook kan men de vaardigheid uitbreiden met onderwater fotografie, biologie en wrakduiken. Daarnaast kan men genieten van de onderwatersport in binnen en buitenland. We zijn een NOB vereniging maar ook als je bij een andere organisatie aangesloten ben is het geen probleem.

We trainen veel in de zoetwaterplas ‘De Beldert’ in Zoelen en in diverse plassen in de omtrek zoals ‘De Groene Heuvels’ in Wijchen, in een plas bij Cuijk en bij Zaltbommel. De duikleider neemt de duikers mee naar een plas en er wordt gedoken volgens de clubregels. Veiligheid is erg belangrijk. We duiken dan ook altijd met een ‘buddy’ , die regelt de duiker zelf of de club doet dat. We gaan regelmatig naar het buitenland, naar Egypte bijvoorbeeld, om te duiken. Het eerstvolgende uitstapje is in november, weer naar Egypte. Omdat het water daar zo helder is en we mooie onderwaterfoto’s kunnen maken’.

OSV heeft een eigen materiaalruimte bij zwembad De Vallei en ze hebben een compressor om flessen te vullen met perslucht. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er onder water geademd kan worden. Het vullen van de flessen is gratis, wel moet er aan bepaalde eisen worden voldaan. Zo moeten de flessen geregistreerd staan bij de materiaalcommissie en de flessen moeten periodiek gekeurd worden. Meestal om de vijf jaar. Dit met het oog op de veiligheid van de duikers en de vuller. Het vullen van de flessen wordt gedaan door leden van de vulcommissie, de administratie van de flessen worden bijgehouden. Alle geregistreerde flessen zijn voorzien van een sticker van OSV en hebben een nummer. Ook is daarbij de keuringsdatum van de fles vastgelegd.

We verwachten van ieder nieuw lid dat ze binnen een maand na het uitreiken van het NOB logboek een medische duikkeuring ondergaan. Tot vijftig jaar moet je een keer per drie jaar medisch worden gekeurd, voor duikers van vijftig jaar en ouder geldt een jaarlijkse keuring. Voor examens is ten allen tijde een medische keuring vereist, meestal doen we dat bij een sportarts. Of bij Sportkeuringen in de Ziekenhuis de Gelderse Vallei.

Open Avond

Breng je zwemkleding mee op maandag 11 november. Tijdens de Open avond zullen ervaren duikinstructeurs van de club u de grondbeginselen van het duiken bijbrengen. In het bassin van circa vier meter diep is het mogelijk zelf te ervaren hoe het is om gewichtloos in het water te zweven en onder water te kunnen ademen. Aanvang 20.00 uur in de kantine van zwembad de Vallei te Veenedaal.

Graag aanmelden voor 8 november via : osv-scretariaat@hotmail.com

Voor meer info zie : www.osvveenendaal.nl

Facebook Duikvereniging OSV Veenendaal

Meer berichten