Alvorens het straatnaambord te onthullen, leest wethouder Stroobosscher iets voor uit de geschiedenis van deze omgeving. (Foto's: Pieter Vane)
Alvorens het straatnaambord te onthullen, leest wethouder Stroobosscher iets voor uit de geschiedenis van deze omgeving. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Recter heeft een eigen straatnaam in Veenendaal

Veenendaal - De onthulling van het naambord D.H. Recterstraat ging vrijdag niet geheel vlekkeloos. Het touwtje brak waarna Dirk Recter samen met wethouder Stroobosscher het euvel te lijf gingen. Hierna kon het bordje met de naam 'Recterstraat' (kant Nijverheidslaan) worden onthuld.

De wethouder las vóór de onthulling wat anekdotes uit de plaatselijke gebiedsgeschiedenis voor, met benoeming van de achtergrond van de Roosviceeproductie. Dirk Hendrik waren regelmatig voorkomende voornamen bij de Recters, zo valt onder meer op te maken in het familieboek dat aan het begin van de jaren negentig verscheen. D.H. Recter de zesde, exploiteerde een drogisterij/handel in koloniale waren winkel op Markt 7 in Veenendaal, daar waar nu een horecagelegenheid zit.

Eerste steen

De eerste steen daar gelegd op 16 mei 1906. Twee zonen van Dirk Hendrik de zesde, startten in 1932 een eigen bedrijf aan de Parallelweg 50 en werd in 1956 onder meer het merk Roosvicee (rozebottel vitamine C) geïntroduceerd. Het bedrijf had ooit 200 werknemers in dienst.

Het gezelschap bestaande uit de familie Recter, mensen van Verseveld infrastructuur en toekomstige bewoners, liepen na de onthulling van het eerste straatnaam bord gezamenlijk op en bekeken de aan de Recterstraat gebouwde woningen.

Meer berichten