Knap gelijkspel voor T.V.S. 1 bij koploper Almeerspin

Scherpenzeel - In de zesde speelronde moest de Scherpenzeelse tafeltennisvereniging T.V.S. het opnemen in Almere tegen de koploper waarvan thuis met 7-3 werd verloren. Het werd een spannende wedstrijd waarin de Almeerders aanvankelijk een voorsprong namen maar die na zes partijen weer in balans was gebracht, 3-3. In de laatste vier partijen hielden beide teams elkaar in evenwicht waardoor de eindstand 5-5 werd en het verschil tussen beide teams vier punten blijft in het voordeel van Almeerspin.

In de openingspartij won Jan van de Beek na verlies van de openingsgame in vier games van Dave van der Kist. Edwin Vetkamp en Rein Schellingerhout verloren daarna beiden hun eerste partij tegen resp. Sander Spijkstra en Joost Blankenberg. In het dubbel slaagden van de Beek en Vetkamp er niet in om de stand gelijk te trekken want die partij ging verloren met 9/11, 11/8, 10/12 en 7/11 waardoor de stand met het ingaan van de pauze 3-1 was voor de koploper.

Na de pauze trokken de T.V.S.-ers de stand al snel gelijk, eerst won van de Beek in vier games van Spijkstra en ook Schellingerhout won van van der Kist nadat hij na een 2-1 achterstand toesloeg door de games vier en vijf te winnen met de cijfers 13/11 en 11/3. Na de partijen zeven en acht bleef de stand gelijk want Vetkamp verloor van Blankenberg en Schellingerhout pakte zijn tweede zege door Spijkstra te verslaan. Een nederlaag van van de Beek in de voorlaatste partij, hij verloor in drie games van Blankenberg, bracht de gastheren opnieuw aan de leiding, 5-4. In de slotpartij stonden de twee spelers tegenover elkaar die nog niet hadden gewonnen deze avond en hierin toonde Vetkamp zich de sterkste door overtuigend met 13/11, 12/10 en 11/5 te winnen waardoor een verdiend gelijkspel werd meegenomen naar huis.

In de zevende speelronde staat op Maandag 28 Oktober de thuiswedstrijd in “de Breehoek” tegen Hoogland op het programma, de eerste wedstrijd werd door de T.V.S.-ers met 7-3 gewonnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden