De Wageningse Annemiek van Vleuten komt aan de start van de Veldrit Rhenen. (Foto: Archief)
De Wageningse Annemiek van Vleuten komt aan de start van de Veldrit Rhenen. (Foto: Archief) (Foto: Annemiek van Vleuten)

Annemiek van Vleuten komt aan start Veldrit Rhenen

Rhenen - Zaterdag 2 november wordt al weer de 8e Nationale Veldrit van Rhenen georganiseerd op recreatieterrein Kwintelooijen in Rhenen.

De wedstrijd valt binnen de landelijke Topcompetitiewedstrijden van de KNWU en kan daardoor rekenen op een sterk deelnemersveld. Daarnaast is de wedstrijd het officiële Regiokampioenschap voor Noord- en Zuid-Holland en het district Midden. Deze combinatie van wedstrijden levert extra deelnemers en strijd op.

Deelnemers

Op de deelnemerslijst bij de vrouwen staan al mooie namen, zoals Wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten en Nederlands Kampioen op de weg Lorena Wiebes. Ook zijn er de nodige plaatselijke renners waaronder een aantal favorieten voor podiumplaatsen zoals Carlos Schreuder, Stef ter Laak en Eddy van IJzendoorn. Het parcours is ook dit jaar weer zwaar te noemen. De renners zullen voor Nederlandse begrippen behoorlijk moeten klimmen. Hierdoor is het parcours in Nederland uniek en is het door de wielerbond KNWU al getipt als de ideale locatie voor een toekomstig Nederlands Kampioenschap.
De wedstrijden beginnen om 10 uur met de masters 40+ en de laatste wedstrijd met onder meer de Elite, Beloften, Amateurs en Sportklasse start om 14 uur.

Info: axavalleirenners.nl/nationale-veldrit-rhenen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden