Een regenboogmachientje dat kinderen gaan maken tijdens de Makersdag. (Foto: PR)
Een regenboogmachientje dat kinderen gaan maken tijdens de Makersdag. (Foto: PR) (Foto: )

Derde Makersdag in De Cultuurfabriek

Veenendaal - Op zaterdag 23 november vindt in De Cultuurfabriek de derde editie van de Makersdag plaats. Kinderen van 7-12 jaar kunnen meedoen aan vier maak-activiteiten, die alle iets te maken hebben met creativiteit én techniek.

Om een Makersdiploma te halen, moeten de kinderen vier dingen maken: een regenboogmachine, een kaart met LED-lampjes, een naamsticker en een linosnede. Als allevier de opdrachten gedaan zijn en de stempelkaart vol zit, krijgen de kinderen hun eigen Makersdiploma. De zelfgemaakte 'kunstwerken' mogen na afloop natuurlijk mee naar huis. Er zijn twee startmomenten: 13.00 uur en 14.30 uur. De tijd die nodig is om de vier maakopdrachten te doen, is ca. 1,5 uur. Tickets à €5 zijn verkrijgbaar bij de servicebalie in De Cultuurfabriek en via de agenda op www.bibliotheekveenendaal.nl.

In het FabLab in De Cultuurfabriek kan iedereen kennismaken met nieuwe technologie. Van lasersnijder en 3D-printer tot hittepers. Twee keer per week - op woensdag en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur - zijn er inloopmomenten in het FabLab. Bezoekers kunnen dan onder begeleiding van een FabLab-medewerker experimenteren met de apparaten. Op de Makersdag van zaterdag 23 november vervalt de inloop.

Nieuwsbrief

Tijdens maandelijkse workshops geeft het FabLab verdiepende kennis en kunnen deelnemers werken aan hun digitale en technische vaardigheden. Wil je op de hoogte blijven van de FabLab-activiteiten? Meld je dan aan voor de speciale nieuwsbrief via https://www.bibliotheekveenendaal.nl/educatie/fablab.html

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden