Hoogste punt De Linde
Hoogste punt De Linde (Foto: Paul Voogsgerd)

Woonzorgcentrum De Linde in Achterberg bereikt hoogste punt

Achterberg - Woonzorgcentrum De Linde in Achterberg is volop in ontwikkeling. Afgelopen donderdag werd feestelijk gevierd dat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Een bijzondere mijlpaal want het heeft erom gespannen of het gebouw wel gerealiseerd kon worden. De wil en de ambitie om een voorziening als deze in Achterberg te realiseren, won het uiteindelijk van de economische crisis.

In De Linde komen 24 studio’s voor ouderen met dementie. De studio’s zijn geschikt voor ouderen uit Rhenen en Achterberg, ongeacht of men wel of geen geloof aanhangt. Prachtig gelegen, midden in het groen, aan de rand van Achterberg. Zorgorganisatie QuaRijn gaat er 24-uurs zorg bieden. Aannemersbedrijf Van Driesten uit Harskamp bouwt het complex dat naar verwachting in het voorjaar van 2020 kan worden opgeleverd.

Hoogste punt

Al enkele jaren werken de gemeente Rhenen en Rhenam Wonen aan het plan een woonzorgvoorziening in Achterberg te realiseren. Verschillende omstandigheden, waaronder de economische crisis, hebben het proces flink vertraagd, maar Rhenam en de gemeente hielden vast aan hun ambitie. En met succes: begin dit jaar is begonnen met de bouw en inmiddels is het hoogste punt bereikt. Dat werd donderdag gevierd met zo’n 60 enthousiaste betrokkenen.

Verbinding

“Voor mij het eerste hoogste punt”, zei Pieter Thoben bij de feestelijke viering. Sinds 1 oktober is hij de nieuwe directeur-bestuurder van Rhenam Wonen. Verbinding is volgens Thoben het sleutelwoord voor het succes van De Linde. “Verbinding tussen de samenwerkende partners en de bouwers, tussen de wooneenheden en de gemeenschappelijke ruimten, tussen het gebouw en de buitenruimte. De verbinding die symbool staat voor het eindresultaat dat we hier gaan bereiken: een heel mooie combinatie van wonen en zorg.”

Ruimte en licht

Wethouder Simone Veldboer sloot daar enthousiast bij aan: “Verbinding betekent ook elkaar vasthouden. Rhenam, QuaRijn en de gemeente hebben elkaar vastgehouden, ook toen in de crisis de bouwkosten enorm omhoog schoten. En kijk nou eens hoe mooi het wordt, hoe ruim het wordt, hoe licht het wordt en hoe mooi het ligt!” Mirjam Hagen, bestuurder van QuaRijn, was het helemaal met de wethouder eens. “Ik ben al ruim 35 jaar werkzaam in de ouderenzorg en ik ken geen locatie die zo mooi gaat worden en zo mooi ligt als deze locatie”, zei ze eerlijk. “Hoewel het in de zorg heel moeilijk is om nieuw personeel te vinden, kan deze locatie wel eens zo aantrekkelijk zijn, dat het hier maar weinig moeite gaat kosten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden