De uitreiking van de awards vorig jaar. (Foto: Annemarie Bakker)
De uitreiking van de awards vorig jaar. (Foto: Annemarie Bakker) (Foto: )

ICT-bedrijven strijden om de Foodvalley ICT-awards in 4 categorieën

Veenendaal - Voor de tweede maal strijden ICT-bedrijven uit de regio Foodvalley om de titel 'ICT-onderneming van het Jaar'. De uitreiking van de Foodvalley ICT Awards wordt maandag 18 november gehouden in De Basiliek in Veenendaal. En het belooft weer een prachtige avond te worden waarbij het publiek kan genieten van de innovatiekracht van de ICT-bedrijven in de FoodValley regio.

Foodvalley ICT Awards is een initiatief van ICT Valley en de ICT Campus. De Foodvalley ICT Awards biedt een mooi podium aan ICT-bedrijven uit de Foodvalley regio die zich weten te onderscheiden op basis van innovatie, duurzaamheid of groeikracht. De Foodvalley ICT Award 2019 avond zal gepresenteerd worden door dagvoorzitter Peter Pors. Het evenement is uniek in Nederland, afgezien van landelijke ICT-initiatieven. De vorige editie trok zo'n 350 belangstellenden, waarmee het voor velen tevens een interessante netwerkbijeenkomst is.

De prijsuitreiking bestaat uit vier categorieën: software company, service/system management, startup en cross-over. Per categorie dingen drie kandidaten mee naar de te winnen award.

Kandidaten

De voordrachtcommissie, met daarin vertegenwoordigers van onder andere Knooppunt Techniek, de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio (FOV) en Rabobank Vallei en Rijn, heeft de kandidaten gezocht voor de Foodvalley ICT Awards. Degene die worden benaderd door de commissie, of door anderen worden aangedragen, krijgen vervolgens een motivatieformulier om in te vullen. De reacties gaan in het juryboek, waar de jury haar keuze van de kandidaten op baseert. De jury staat onder de bezielende leiding van mr. Arnaud Wilod Versprille van Olenz Notarissen uit Veenendaal.

Gerrit Valkenburg, secretaris ICT Valley, geeft aan: "We presenteren hiermee de ICT-prestaties in de Regio Foodvalley en stimuleren tegelijk de innovatiekracht op dit gebied, bij bestaande ondernemers maar ook bij startups. Het event heeft een uitstekende perswaarde, regionaal maar ook bij de landelijke vakpers.
De genomineerden stellen zich in een introductiefilmpje aan het publiek voor. We hebben deze avond inspirerende sprekers uit het ICT-werkveld die een korte maar krachtige presentatie houden. Geen lange toespraak, maar een kernachtige boodschap van een kwartier".

DigitalHub

Bijzonder is ook dat deze avond de DigitalHUB Regio Foodvalley gelanceerd. Een digital hub, ten behoeve van de recent gesloten Regio Deal met gelden van het Rijk, voor de Regio Foodvalley. ICT Campus gaat dit project faciliteren. Het wordt een dataplatform voor onderzoeksinstellingen, ondernemers en overheden. Deze big data hub verzamelt en deelt (met behoud van data eigenaarschap en anonimisering) alle relevante data en Internet of Things-toepassingen voor agrifood/health en regionale/lokale items

ICT Valley en ICT Campus organiseren meerdere interessante bijeenkomsten naast de Foodvalley ICT Awards. Zo wordt er op 14 en 15 februari de Digital Days georganiseerd, een bijzonder talent-event voor Voortgezet Onderwijs studenten en MBO & HBO ICT studenten

Men kan zich nu al verzekeren van een mooie plek voor deze unieke avond door kaarten te kopen via de www.foodvalley-ictawards.nl

Samenwerken

De FoodValley ICT Awards dragen bij aan de missie van ICT Valley. De grote opkomst op de 1e versie van de FoodValley ICT Awards en de responses tijdens de buzz enquêtes lieten zien dat de ICT-bedrijven uit de regio elkaar graag ontmoeten, kennis uitwisselen en waar mogelijk ook willen samenwerken. Voorafgaand aan de Award uitreikingen hebben bedrijven ook meegedacht in de uitwerking van een aantal cross-over projecten die in de FoodValley spelen op het gebied van een gezonde leefomgeving voor mens en dier en de daarbij benodigde ICT-oplossingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden